Palatul Cultural “MINERUL” din Lupeni a găzduit sâmbăta trecută cea de-a zecea ediție a spectacolului festival ”Cântec pentru prieteni” care o omagiază pe Tatiana Stepa

            „Cred că nu se poate trăi fără muzică, fără sunet, fără cuvânt, fără cărţi, fără ce te ajută pe tine spiritual, pentru că, până la urmă cu asta rămâi”

Tatiana Stepa a încântat zeci de generaţii cu melodiile sale, acum nemuritoare, mai ales, când era în cunoscutul „Cenaclul Flacăra”, un fenomen al tinerei generaţii, condus de poetul Adrian Păunescu, cel care a adunat în jurul său, poate, pe cei mai buni dintre cei mai buni dintre soliştii generaţiei anilor 1980. Publicul spectator s-a bucurat de un adevărat regal artistic, muzică de calitate. Am văzut lacrimi de tristețe, emoții, și chitările atât de dragi Tatianei.  Dar și cu o speranță în viitor, pentru că, vin din urmă  tineri iubitori ai folkului și care, duc mai departe acest gen musical, atât de îndrăgit de români. Cu sigurantă, Tatiana concertează  acum,  pentru îngeri. Iar cei ce au cunoscut-o (sau au iubit-o fără să aibă privilegiul de a o cunoaște personal ) vor purta mereu în suflet o lumânare aprinsă, care să-i lumineze Eternitatea.

Pe scenă s-au reunite artiștii: poetul Constantin Neculae și actorul Dan Puric sau cantautorii Victor Socaciu, Florin Paul Camen, Camelia Șponor, Luminița Donisă, alături de Cătălin Stepa. Acestora li s-a alăturat și pianistul petroșenean Aurelian Epuraș, prietenul  lui Cătălin Stepa, împreună cu care a introdus, de câțiva ani, în muzica folk un experiment muzical de excepție: piano-folk-ul.

La propunerea senatorului  Cristian Resmeriţă, Consiliul local Lupeni a hotărât în 15 decembrie 2016, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Lupeni, artistei Tatiana Stepa. Un gest de recunoştinţă, la 15 ani de la trecerea în nefiinţă a artistei, o recunoaştere a muncii asidue pe care aceasta a dus-o pe altarul culturii şi muzicii folk. De atunci, Lupeniul are un festival de folk care îi poartă numele şi se doreşte ca an de an, în cadrul acestuia să fie promovate atât tinerele talente, dar să participe şi folkişti consacraţi, care au fost colegi cu Tatiana, în viaţa ei de artistă. Iar festivalul de anul acesta a fost organizat cu respectarea prevederilor de siguranță sanitară, aflate în vigoare…

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, prezent la spectacol a ținut să mulțumească artiștilor și spectatorilor și spus: ”Mă bucur că, de  cinci  ani de zile, după ce fratele meu s-a alăturat acestui proiect al lui Cătălin, prin care am reușit să aducem acest eveniment dedicat Tatianei Stepa, aici, la Lupeni, iată că,  reușim împreună să ducem mai departe acest festival de folk. Le mulțumesc tuturor celor implicați, lui Cătălin Stepa, lui Ionuț Drăgotesc, Consiliului local Lupeni, Consiliului Județean, care au o contribuție în organizarea acestui festival și le mulțumesc artiștilor care dau valoare acestui festival și care, prin muzica lor, păstrează vie amintirea celei care a fost Tatiana Stepa. Felicitări, tuturor!”

Pentru reușita evenimentului au contribuit Primăria și Consiliul local Lupeni și Consiliul Județean Hunedoara.

”Vă las gândul de pe urmă,/ Să vă apere mereu,/ Vă las iarba, cerul, marea,/ Vă las tot ce am fost eu… vă las cântecele mele”!!!

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: