Reprezentanții OMNIASIG – acțiune caritabilă la CENTRUL EGAL din Lupeni

              Înființat în urmă cu cinci  ani, pentru a veni în sprijinul populației defavorizate, Centrul EGAL  al Crucii Roșii Române a fost vizitat zilele trecute de sponsorii de la OMNIASIG, care au adus daruri pentru cei peste 50 de beneficiari, cuprinși în noul an școlar.

  Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Română încearcă să le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. Arătându-le că viața  poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism și o viziune corectă despre viață.

Lipsurile materiale, sărăcia şi condiţiile improprii de trai care există la beneficiari acasă  sunt încă vizibile. Prin activităţile derulate de-a lungul timpului,  în CENTRUL EGAL de la Lupeni, s-a urmărit prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi de viaţă, îmbunătăţirea competenţelor sociale şi personale ale acestora precum şi în rândul familiilor lor. Proiectul care se derulează cu succes la Lupeni, datorită implicării active  a voluntarilor din Lupeni a devenit, acum, un model de bune practici şi pentru alte subfiliale de Cruce Roşie din ţară.

Activitățile  din centru  se desfășoară acum cu reprectarea normelor de siguranță în vigoare, voluntarii purtând mască și mănuși. Încă de la intrarea în centru, la toți beneficiarii, voluntarii, dar și  susținătorii lui, li se măsoară temperatura, și  primesc măști. Copiii sunt plasați în bănci, individual, păstrându-se distanțarea socială.

Oaspeții de la  OMNIASIG au fost primiți la Lupeni cu un frumos mesaj, o surpriză pentru aceștia, momentul fiind imortalizat  pentru, vecie.Aceștia au fost împresioanați de dotări, de profesionalismul voluntarilor, de tot ceea ce este bun și se face pentru comunitatea defavorizată a municipiului Lupeni. OMINIASIG se implică constant în acțiuni cu un impact social benefic în comunități și în diferite campanii.

Colegii noștri sunt dornici să se implice în activități umanitare  și sperăm că acțiunea pe  care  am derulat-o la CENTRUL EGAL din Lupeni  să aducă puțină bucurie în inmile beneficiarilor. Am rămas impresionați de poveștile de viață ale unora dintre  beneficiarii centrului  și suntem deschiși și la viitoare activități”, au ținut să declare la unison, cei patru reprezentanți ai OMNIASIG, care au vizitat centrul de zi de la Lupeni. Beneficiarii au primit pachete cu dulciuri și alimente.

Centrul E.G.A.L. înseamnă – Educație, Generozitate, Abilități și Libertate pentru copiii care au nevoie de sanse egale la o viață normală.

”Vreau să le mulțumesc partenerilor noștri care ne-au vizitat  și au adus bucurie în rândul  beneficiarilor noștri. Ne-am reluat activitatea cu respectarea normelor de siguranță sanitară, vreau să le mulțumesc voluntarilor care ne sprijină activitățile educaționale, partenerilor noștri și toți aceea ce  sunt alături  CENTRULUI EGAL  din Lupeni”, a ținut să declare coordonatorul centrului, dir. Simona Hîrieașu.

Proiectul care-l derulează Crucea Roșie Română  în municipiul Lupeni are rol  catalizator  cu autorităţile şi comunităţile locale, prin dezvoltarea de modele şi furnizarea iniţiativelor şi intervenţiilor de suport social pentru copiii şi tinerii marginalizaţi, rezultatul aşteptat fiind de a facilita şi a dezvolta programul existent şi funcţional şi prin alte mijloace şi resurse provenite de la bugetul local sau de stat.

Iar rezultatele sunt acum vizibile, CENTRUL EGAL din Lupeni devenind  un model de bune practici şi pentru alte subfiliale de Cruce Roşie din ţară.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: