Școala Gimnazială nr. 1 din Lupeni a primit finanțare cu bani europeni

        O nouă investiție cu bani europeni pentru școli moderne și facilitarea accesului la educație la Lupeni. A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Școala Gimnazială nr. 1 Lupeni – Reabilitare și echipare școală și reabilitare căi de acces la școală în zona dintre străzile Bisericii și Pădurarilor”.

Astfel, școala de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 1 (1.780 mp arie construită desfășurată) va fi reabilitată, modernizată și echipată, iar în plus,  va fi construită o sală de sport.

Sunt prevăzute: termoizolarea fațadei, înlocuirea tâmplăriei cu tâmplărie PVC, consolidarea șarpantei de lemn și înlocuirea învelitorii din țiglă, unde este cazul, înlocuirea pardoselii, a ușilor de acces și a celor interioare, intervenții la partea de instalații (curenți tari, curenți slabi, detecție și semnalizare incendiu, hidranți interiori, apă rece, apă caldă, canalizare, BMS) și amenajări exterioare (circulații pietonale, sistem de supraveghere video, iluminat, spații verzi).
Este cuprinsă în proiect și  achiziția de mobilier și echipamente pentru dotarea laboratoarelor.
Investiția cuprinde și reabilitarea/realizarea de circulații pietonale și de tip shared space între străzile Bisericii și Pădurarilor (paralelă cu Tudor Vladimirescu), pe o suprafață totală de 3026 mp.

Valoarea totală a proiectului este de 17.156.645 lei, din care 16.786.355 lei reprezintă finanțare nerambursabilă,  REGIO -POR 2014-2020, Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și ”mijlocii.  Perioada de implementare a acestui proiect este de 36 de luni.

“Şcoala trebuie să rămână elementul care şlefuieşte viitoarele caractere, puntea de legătură între părinţi şi comunitate. Cei 127 de ani pe care  îi serbează şcoala, în această perioadă, sunt încărcaţi de istorie, iar valoarea unei şcoli este determinată de acea reuniune  în aceiaşi aventură a cunoaşterii, a oamenilor valoroşi, cadre didactice şi elevi. Timpul adaugă şi el alte ingrediente, garantând calitatea ei. Iar intrarea acestei unități de învățământ în reabilitare și modernizare reprezintă respectul nostru, al comunității, pentru tot ceea  ce s-a realizat aici, în această școală, de –a lungul anilor. Vom îmbina istoria cu tot ceea ce ține de modernitate, să asigurăm siguranța elevilor, etc. Prin aceste proiecte de modernizare a unităţilor de învăţământ  ne dorim să oferim cele mai bune conditii de studiu copiilor din municipiul Lupeni. Vom continua, să facem toate eforturile pentru ca Primăria Municipiului Lupeni să atragă cât mai multe fonduri europene, cu ajutorul cărora să modernizăm unităţile de învăţământ şi să dezvoltăm în totalitate municipiul Lupeni, a ținut să precizeze primarul Lucian Resmeriță.

Școala trebuie să cultive valori precum: profesionalismul, respectul, solidaritatea, umanitatea, în rândul actualelor generaţii, iar acest lucru se poate face doar printr-o bună colaboare între autorităţile locale, şcoală, comunitate.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: