Încă un AVIZ FAVORABIL pentru iniţiativa legislativă a senatorului CRISTIAN RESMERIŢĂ privind reintroducerea „SPORULUI DE VALEA JIULUI”

                 AVIZ FAVORABIL în Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputaţilor pentru iniţiativa legislativă a senatorului CRISTIAN RESMERIŢĂ care prevede reintroducerea „SPORULUI DE VALEA JIULUI”Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a CAMEREI DEPUTAŢILOR a dat AVIZ FAVORABIL INIŢIATIVEI LEGISLATIVE nr. 558/2020 a senatorului CRISTIAN RESMERIŢĂ prin care se doreşte reintroducerea „SPORULUI DE VALEA JIULUI” pentru cei care lucrează în sănătate, învăţământ şi protecţie socială.

După ce a trecut de Senat, acum,  această inițiativă legislativă a ajuns la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

”Sporul de Valea Jiului  l-am readus în actualitate colegilor mei și mă bucur că a trecut de votul colegilor mei. De acest spor vor beneficia mai multe categorii  profesionale.  Zona Văii Jiului se depopulează foarte rapid şi foarte  accentuat, am văzut că foarte mulţi oameni  politici vorbesc despre această depopulare,  însă până în momentul de faţă nimeni nu a făcut nimic concret. Aici discut de toate partidele, pentru că s-au făcut foarte puţine în acest sens din  partea tuturor colegilor mei din politică. Am considerat că este necesar să  venim cu  ceva suplimentar care să sprijine oamenii care lucrează în Valea Jiului şi am dorit în felul următor: pentru ca  nepoţii şi copiii noştri  să aibă parte de educaţie bună este bine să ţinem profesorii aici şi este necesar un astfel de spor,  pentru a-i stabiliza în zonă. Am considerat şi m-am consultat cu cetăţenii  că avem nevoie de cadre medicale  foarte bune, că populaţia este destul de îmbătrânită, foarte mulţi din oamenii tineri pleacă în străinatate sau spre oraşe mai mari unde se școlarizează şi unde se mută. Este,  deasemenea, necesară ca asistenţa medicală din Valea Jiului să fie recompensată  financiar, suplimentar. Fosta guvernare PSD a adus personalul  medical la o salarizare decentă, chiar aproape de cea din străinătate. Dar, nu este suficient. Propunerea mea legislativă a fost adoptată de colegii mei senatori și vreau să le mulțumesc pentru acest lucru și iată, că acum, veștile bune vin de la comisiile din Camera Deputaților. Am toată încrederea că și această inițiativă legislativă a mea,  va fi adoptată”, a ținut să declare senatorul Cristian Resmeriță.

Senatorul hunedorean este cel mai activ dintre parlamentarii care reprezintă interesele  populației din Valea Jiului și se bucură de aprecierea colegilor, dar și în rândul celor care beneficiază de  rezultatele muncii acestuia, inițiativele legislative, devenite legi: pensionarii din Valea Jiului și alte categorii sociale.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: