Analizator de coagulare pentru spitalul lupenean

            Aflat într-un amplu proces de modernizare, pe lângă investițiile curente care se realizează în prezent, administrația lupeneană are în vedere achiziționarea unui analizor de coagulare automat, valoarea investiției ridicându-se la 59.663 lei.

”Activitățile specifice laboratorului se realizează folosind analizoarele din dotarea laboratorului pentru efectuarea de analize solicitate de medicii secțiilor din spital, analize necesare în diagnosticarea şi tratamentul pacienților din Spital şi Ambulatoriu. Momentan, analizorul Rayto nu mai poate efectua testele de APTT cerute pentru monitorizarea tratamentului cu heparina pentru bolnavii internați în spital cât şi pentru cei din ambulatoriu, la cerere. Analizorul Rayto cu grad de uzura ridicat nu are nici posibilitatea de a efectua d-dimeri, analiza ceruta în monitorizarea şi diagnosticarea pacienților cu COVID-SARS 19 internați în spital”, arată documentația de licitație.

Contractul prevede instalarea și punerea în funcțiune a aparatului.

Spitalul municipal din Lupeni este și spital suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.

”Prin toate aceste investiții ne dorim ca pacienții care apelează la serviciile medicale din spitalul de la Lupeni să aibă aici cele mai bune condiții, atât de spitalizare, cât și de tratament. Noi, ca administrație locală, facem tot ce putem în acest scop, desigur în limita bugetului local existent, astfel încât la spital să crească în mod vizibil calitatea actului medical, iar oamenii care vin aici să fie tratați corespunzător”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Imaginea spitalului s-a schimbat în mod vizibil, iar acest lucru va fi în avantajul pacienţilor şi beneficiarilor de servicii medicale, aparatura adusă la Lupeni fiind o provocare şi pentru unii specialişti.

Elena Dragomir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: