Lucian RESMERIŢĂ: ”Trebuie să atragem 100% fondurile disponibile în programele derulate cu U.E”

             Edilul municipiului Lupeni  a avut o întâlnire recentă,  cu experții contractați de Comisia Europeană pentru a elabora noua strategie de dezvoltare a Văii Jiului.  Fondurile europene sunt cele care vor dezvolta Valea Jiului.

Primarul Lucian Resmeriță crede că, se vor face pași importanți în perioada următoare în elaborarea acestui document definitoriu care va sta la baza atragerii de fonduri europene, semnificative pentru dezvoltarea întregii regiuni, în următorii ani.

”Am avut mai multe întâlniri cu cei de la PwC și vom face în așa fel încât, strategia pentru Valea Jiului să fie una optimă din toate punctele de vedere, astfel încât să nu se intersecteze anumite finanțări. Noi insistăm ca partea de cofinanțare să fie suportabilă pentru administrațiile locale. Degeaba avem cofinanțare de 50-60% că nu vom putea atrage fondurile respective. Ne dorim foarte mult să dezvoltăm zona și acest lucru se poate face cu fondurile europene și cele guvernamentale”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Proiecte importante  sunt depuse de autoritățile locale din municipiul Lupeni, pentru a obține finanțare europeană sau guvernamentală.

”Avem mai multe proiecte. Avem un proiect depus la ADRVEST în valoare de 5 milioane de euro. Este un proiect cu greutate foarte mare prin care avem de înlocuit stâlpii de iluminat public de pe 40 de străzi, inclusiv canalele tehnice,  pentru a nu mai avea firele la suprafață. Acest proiect se află la ADRVEST într-o evaluare mai prelungită. Trebuie lămurită problema în privința stâlpilor, să vedem cine este proprietarul stâlpilor. Mai avem un proiect,  prin care vom schimba în jur de 1000 de capete de iluminat printr-un proiect pe mediu. Este un proiect de aproximativ un milion de lei. Vor fi lămpi inteligente. În momentul în care nu va trece nimeni în zonă, va scădea intensitatea luminii. Acest lucru va duce implicit,  la scăderea costurilor. Viitoarea strategie de dezvoltare a Văii Jiului trebuie elaborată în așa fel încât,  comunitățile locale din această regiune, să reușească să atragă în procent de sută la sută  fondurile disponibile în programele derulate de Uniunea Europeană în care acestea sunt vizate”, a ținut să mai  precizeze primarul Lucian Resmeriță.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: