La Lupeni, 134.000 de lei pentru reabilitarea și echiparea grădiniței de pe strada Viitorului

            Un contract în valoare de 134.000 de lei a fost scos la licitație de administrația publică locală din municipiul Lupeni  și are ca obiectiv ”Servicii de management de proiect pentru Proiectul Grădinița Viitorului – Reabilitare și echipare grădiniță și reabilitare alei de acces la grădiniță în zona dintre străzile Viitorului și Tineretului”.

Obiectivul proiectului vizează: asigurarea condițiilor pentru dezvoltarea activităților educative la nivelul unității administrativ teritoriale până la finalizarea implementări proiectului, reabilitarea si modernizarea clădirii la cele mai înalte standarde conform cerințelor actuale, astfel încât procesul educativ sa se desfășoare în condiții normale până la finalizarea implementării proiectului, amenajarea spațiului de joacă conform normelor europene pentru activități recreative până la finalizarea implementări proiectului, îmbunătățirea stării infrastructurii aferente grădiniței prin lucrări de reabilitare a clădirii, a căilor de acces, a instalațiilor termice, sanitare și electrice și amenajări exterioare până la finalizarea implementării proiectului, îmbunătățirea eficienței energetice a obiectivului prin lucrări de izolare termică a clădirii până la finalizarea implementării proiectului, și reducerea costurilor cu energia cu minim 5% față de situația actuală.

”Întrucât îmi doresc să facem cât mai multe investiții în municipiul Lupeni, în vederea dezvoltării acestuia pe toate planurile, atât în domeniul educațional prin modernizarea instituțiilor de învățământ, dotarea acestora cu echipamente moderne și performante, al sănătații, infrastructurii,  dar și a parcurilor din localitate și prin toate acestea să oferim un grad ridicat al calității vietii lupenenilor, pentru a putea pune în aplicare toate proiectele pregătite, vom face tot posibilul ca pentru dezvoltarea municipiului Lupeni să atragem cât mai multe fonduri europene. Ne vom dezvolta cu fonduri europene!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În luna august a anului trecut, primarul municipiului Lupeni a semnat la sediul ISJ Hunedoara, documentele pentru construcția grădiniței, din cartierul Viitorului, care va avea trei săli de clasă, pentru trei grupe care vor avea ocazia să-şi înceapă aici, într-o clădire nouă, dotată corespunzător cerinţelor în materie, primii paşi în educaţie. “Pentru noi ca reprezentanţi ai administraţiei locale este foarte important să asigurăm condiţii optime pentru dezvoltarea copiilor. O dezvoltare armonioasă de la cele mai fragede vârste contribuie la modelarea caracterelor viitorilor adulţi”, a spus primarul Lucian Resmeriță .

            Municipiul Lupeni este  partenerul Ministerului Educaţiei Naţionale în cadrul proiectului naţional „Construcţii Grădiniţe Regiunea Vest”. Consilierii locali ai municipiului Lupeni au aprobat și contribuţia proprie în acest proiect care se ridică la suma de 6.656,99 lei, din valoarea totală a proiectului de 332.849,69 lei, inclusiv TVA.

Modernizarea sistemului educațional si dotarea instituțiilor de învățământ din municipiul Lupeni, reprezintă unul dintre obiectivele principale pentru primarul Lucian Resmeriță. Întrucât proiectele pe care dorește să le implementeze pentru dezvoltarea și modernizarea localității sunt numeroase și necesită investiții majore, edilul și-a propus să atragă cât mai multe resurse financiare din fondurile europene.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: