Senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ: ”Trebuie să oprim depopularea Văii Jiului!”

              Pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice, a personalului medical, dar și a celor care lucrează în asistența socială, astăzi, într-o conferinţă de presă, senatorul Cristian Resmeriță a prezentat noua sa  iniţiativă legislativă, pe care a trimis-o pentru avizare la consiliul economic și social, consiliului legislativ și pentru a obține un punct de vedere al guvernului. Până în urmă cu câțiva ani, aceste categorii sociale beneficiau de un spor, care se adăuga la salariu, așa numitul spor de ”Valea Jiului”.

Acum,  inițiativa legislativă a senatorului Cristian Resmeriță, propune acordarea acestuia, până în cunatum de 20% din salariu de bază.

“În data de 14.07.2020 am depus o INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ în urma căreia CADRELE MEDICALE, CADRELE DIDACTICE si PERSOANELE CARE ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA ÎN CADRUL SERVICIILOR DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ și LUCREAZĂ în localitățile din VALEA JIULUI, vor putea primi un SPOR de până la 20% din salariul de bază. Astfel putem avea o șansă, SĂ OPRIM depopularea Văii Jiului.

Până în urmă cu câțiva ani anumite categorii sociale din Valea Jiului beneficiau de anumite sporuri de izolare, cunoscute și ca sporul de Valea Jiului, fie că discutăm de mediul sanitar, dar și de profesorii din Valea Jiului. În urma unei decizii a Curții de Conturi, s-a decis că acest spor este ilegal și a fost scos. Prin această inițiativă legislativă doresc să modific unele articole din legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Din Valea Jiului se pleacă în străinătate, cum se pleacă din toată România, se pleacă în orașele mari, dar a început și un fenomen de migrație spre alte orașe din județ, înspre Deva, înspre Hunedoara. Prin această inițiativă, dacă reușesc să o duc la bun sfârșit, putem să facem în așa fel încât să ținem profesorii în zonă, personalul medical și personalul care se ocupă cu asistența socială”, a ținut să declare senatorul Cristian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: