Primarul Lucian RESMERIŢĂ: ”Viitorul comunităţii noastre depinde de modul în care vrem şi ştim să ne ocupăm, permanent, de copiii noștri”

                   Modernizarea sistemului educațional prin investiţiile făcute în instituțiile de învățământ din municipiul Lupeni, reprezintă unul dintre obiectivele principale pentru primarul Lucian Resmeriță. Întrucât proiectele pe care dorește să le implementeze pentru dezvoltarea și modernizarea localității sunt numeroase și necesită investiții majore, edilul și-a propus să atragă cât mai multe resurse financiare din fondurile europene.

Administraţia locală de la Lupeni a depus pe Axa 10 de finanţare europeană a unor programe de  dezvoltare locală, un număr de 4 proiecte pentru pentru  modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii.
Potrivit primarului Lucian Resmeriţă, infrastructura educaţională din municipiul Lupeni  trebuie să fie una performantă, care să poată asigura cadrul necesar unui învăţământ de cel mai înalt nivel, pentru copiii din municipiul Lupeni, iar investiţiile în educaţie sunt o prioritate pentru administraţie.

”Investiţiile în educaţie reprezintă, indiferent de ceea ce se întâmplă acum în şcolile lupenene, investiţii în viitorul copiilor noştri. Nu putem vorbi despre performanţă în educaţie fără o infrastructură şcolară la standarde europene, cu şcoli modernizate şi consolidate, unde copiii să vină de plăcere. Prin aceste investiţii care urmează să fie realizate, vreau să mă asigur că toate grădiniţele, şcolile şi liceele pe care le administrăm, sunt pregătite să-şi primească elevii şi profesorii în cele mai bune condiţii.  Avem un proiect pentru Liceul Tehnologic, unul pentru o grădiniţă şi alte două pentru tot atâtea şcoli gimnaziale. Pornind de la realităţile momentului pe piaţa muncii, am înţeles că mediul economic are nevoie de angajaţi cu un nivel cât mai mare de pregătire profesională. Venim în întâmpinarea acestei nevoi, tocmai prin investiţiile pe care vrem să le facem în acest scop la Liceul Tehnologic. Am cuprins aici, în proiectul nostru pe fonduri europene, nu doar reabilitarea spaţiilor şcolii, ci şi modernizarea atelierelor şcolii. Pornim de la ideea că degeaba avem un liceu tehnologic, dacă nu avem în structura acestuia ateliere şcolare corespunzătoare în care elevii să înveţe să devină sudori, electricieni, mecanici sau tâmplari. Asta cu atât mai mult cu cât, din acest an, avem în cadrul acestui liceu, şi şansa de a derula parteneriate cu agenţii economici, în cadrul învăţământului de tip dual, în care elevii pot nu doar să beneficieze de o serie de  avantaje pecuniare şi de şansa de a învăţa meserie direct de la reprezentanţii unor firme de succes, ci au asigurat chiar şi un loc de muncă la aceste firme după finalizarea studiilor profesionale”, a declarat  primarul Lucian Resmeriţă.
Pe lângă aceste proiecte, Primăria Lupeni a depus la ADR Vest, un altul care vizează obţinerea finanţării pentru  modernizarea Şcolii  gimnaziale nr. 3 şi a Grădiniţei cu program normal ”Lumea  copiilor”, din fonduri europene, proiect la care deja au şi început lucrările de implementare, iar din fonduri de la bugetul local au fost realizate reparaţii şi mici investiţii în  reabilitarea unităţilor şcolare, dar au fost plătite şi burse şcolare pentru elevi, au fost acordate premii pentru elevii olimpici şi  campioni în competiţiile sportive naţionale şi internaţionale, dar şi pentru îndrumătorii  acestora.
”Viitorul comunităţii noastre depinde de modul în care vrem şi ştim să ne ocupăm,  permanent, de copii. De educaţia acestora, atât în şcoală cât şi în afara şcolii. Iar noi, administraţia locală, încurajăm tocmai acest tip de  atitudine, cu convingerea că nimic nu e prea scump şi totul e necesar, atunci când este vorba despre copiii din municipiul Lupeni”, a mai spus  primarul Lucian Resmeriţă.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: