Inițiativa legislativă a senatorului CRISTIAN RESMERIȚĂ, cu privire la scăderea vârstei standard de pensionare cu doi ani, pentru toți angajații din Valea Jiului a primit RAPORT FAVORABIL din partea Comisiei de muncă a Camerei Deputaților

        Proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Cristian Resmeriță, pentru modificarea unui articol al Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care se REDUCE VÂRSTA STANDARD DE PENSIONARE CU 2 ANI pentru TOȚI locuitorii Văii Jiului, fără penalizare, a primit RAPORT FAVORABIL din partea Comisiei de muncă a Camerei Deputaților

În urma unor amendamente depuse de parlamentarii din județul Hunedoara, de aceleași facilități vor beneficia și locuitorii din localitățile: Baia de Criș, Ghelari, Baița, Hunedoara, Calan, Oraștie, Deva, Certej, Teliuc, Brad.

Mă bucură foarte mult, faptul că am ajuns în acest punct. Raportul Favorabil al Comisiei pentru Muncă din Camera Deputaților este un pas decisiv pentru această inițiativă legislativă a mea. Sunt convins că, în  plenul Camerei Deputaților voi reuși, să conving colegii din toate formațiunile politice să voteze această inițiativă legislativă a mea. În momentul în care această inițiativă legislativă a mea, va fi promulgată, TOATE PERSOANELE CARE LUCREAZĂ ÎN VALEA JIULUI vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Această iniţiativă legislativă a  fost depusă de senatorul PSD, Cristian Resmeriță la Biroul Permanent al Senatului în cursul lunii septembrie 2019. Prin intermediul proiectului de lege, acesta solicită completarea alin. 5 al art. 65 din Legea 263 – 2010, în sensul introducerii localităţilor din Valea Jiului în rândul celor care oferă posibilitatea cetățenilor care au locuit în aceste localități cel puțin 30 de ani să beneficieze de reducerea cu doi  ani a vârstei standard de pensionare, indiferent de domeniul profesional în care au activat.(R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: