Cheia succesului la Lupeni: munca în echipă

                 Municipiul Lupeni este într-o continuă transformare. Și acest lucru se datorează primarului Lucian Resmeriță,  un primar tânar  cu o viziune modernă, cu o bogată experienţă profesională , iar în administrație o persoană puternică şi care nu a ezitat niciodată să se pună în slujba intereselor cetăţenilor, a comunităţii, care a dat dovadă de profesionalism pe parcursul întregii cariere, de a cărui probitate profesională şi morală se leagă o multitudine de proiecte implementate cu efecte pozitive pentru comunitate.

Încă de la preluarea madatului de primar, a continuat proiectele de reconstrucție a municipiului Lupeni, și, a reușit în decursul a trei ani de zile, să înceapă și să finalizeze proiecte, care în alte UAT-uri durează ani de zile. “ Mi-am dorit pentru municipiul Lupeni,”UN NOU ÎNCEPUT”, un proiect de mare anvergură, care are ca și obiectiv aducerea Lupeniului la un nivel european, prin finalizarea proiectelor deja începute și punerea în practică a unor proiecte noi,  care să contribuie la creșterea gradului de urbanizare și modernizare a localității noastre”, a ținut să declare primarul Lucian Resmeriță.  

Alături de echipa sa de  succes, de viceprimarul Iacob Mesaroș, în municipiul Lupeni s-a ținut cont de respectarea programului politic și administrativ cu care s-au câștigat alegerile  în urmă cu trei ani de zile.Țin să vă precizez că am pus pe primul plan, oamenii și problemele acestora. Ori de câte ori am putut să facem ceva în plus pentru comunitatea noastră  sau,  ori de câte ori am fost solicitați de cetățeni să intervenim pentru o problemă sau alta, am căutat să acționăm în folosul oamenilor. De altfel, asta cred că e menirea unui primar: să acționeze în folosul oamenilor. Avem încă multe probleme nerezolvate în municipiul Lupeni. Apar fel și de provocări,  apar crize de tot felul, pandemii, calamități… Sunt multe probleme de rezolvat și vom căuta să facem față tuturor acestora”,  a completat primarul municipiului Lupeni.

De-a lungul celor trei ani de la investirea sa în funcția de primar,  printre proiectele majore care s-au derulat  și sunt în curs de finalizare în municipiul Lupeni amintim: s-a finalizat proiectul de reabilitare a infrastructurii rutiere respectiv străzi, trotuare, alei de acces, reamenajarea parcărilor existente, reabilitarea şi modernizarea iluminatului public prin lucrări de extinderea acestuia prin montarea de noi stâlpi de curent şi înlocuirea lămpilor existente cu lămpi moderne şi eficiente de tip LED care asigură un iluminat modern si cu costuri scăzute în Cartierul Bărbăteni. Putem spune astfel că acesta este un cartier de tip nou, modern şi european;  s-au reabilitat şi modernizat parcurile şi locurile de joacă pentru copii din Zona Bucura, Parcul Copiilor din Bărbăteni şi Parcul CAP din Lupeni, asfaltarea Bld. Tudor Vladimirescu, modernizarea trotuare, alei pietonale şi căilor de acces din trotuare către blocurile de locuinţe, înlocuire borduri, amenajare parcări în jurul blocurilor, de la Primăria municicipiului Lupeni şi până la Universal Edil pe ambele părţi;  proiectul de modernizare a străzilor Calea Brăii, str. Straja şi str. Pomilor;  lucrările de reabilitare şi modernizare din Cartierul Parângului, zona Spiru Haret, zona Aleea Castanilor precum şi  Cartierul Viitorului; rigole pentru scurgerea apelor în Cartierul Ștefan, str. Brazilor, str. Tusu, str. Vânătorilor şi str. 9 Mai; reabilitare infrastructură rutieră şi apă canal în Cartierul Ștefan; reabilitarea reţelei de canalizare la nivelul oraşului; reabilitarea şi modernizarea grădiniţelor din municipiul Lupeni; reabilitarea, modernizarea şi extinderea Școlii Gimnaziale nr. 3, Liceului Tehnologic, Școlii Gimnaziale nr.2 pe proiecte europene, reabilitarea, modernizarea şi redarea în circuitul cultural a Cinematografului Cultural continuarea proiectului pentru dezvoltarea Staţiunii Turistice Straja prin construirea unui Complex Sportiv, a unui garaj şi service pentru maşinile de bătut zăpada precum şi achiziţionarea de noi tunuri pentru producerea zăpezii artificiale, modernizarea Centrului Salvamont;  amenajarea de noi locuri de noi locuri de joacă pentru copii, modernizarea parcurilor, achiziţionarea de mobilier modern pentru parcuri;  achiziţionarea de mobilier stradal modern: bănci, coşuri pentru gunoi, jardiniere pentru flori, etc.

Cheia succesul o reprezintă întotdeauna munca în echipă. Întotdeauna la Lupeni s-a ținut cont și de solicitările și propunerile venite din partea cetățenilor, dar și din partea marii familii a PSD Lupeni.

”Argumentele  reușitelor mele din acești trei ani, de la preluarea mandatului de primar, este dat tocmai de faptul că am alături o echipă competentă, atât în administrație, cât și în politică. Am făcut și fac o echipă bună la Primărie cu domnul viceprimar Iacob Mesaroș, a cărui experiență în administrația publică mi-a fost de un real folos. Fac echipă bună cu oameni dedicați și responsabili, atât la Primărie cât și în Consiliul local. Fac echipă cu fratele meu, senatorul Cristian Resmeriță și cu întreaga Organizație a PSD Lupeni. Și da, fac echipă în primul și în primul rând cu cetățenii municipiului Lupeni. La polul opus, trebuie să recunosc că nu am reușit să fac echipă cu cei de la PNL care și-au făcut un obicei de a încerca să blocheze multe din proiectele mele pentru oameni, de teamă să nu acumulez capital politic, uitând însă că, motivul pentru care o parte din cetățenii Lupeniului care i-au trimis în Consiliul local au făcut-o NU pentru a pune contre PSD-ului, ci pentru a-i sprijini pe cetățenii municipiului Lupeni”, a  completat primarul Lucian Resmeriță.

Iar marea familie PSD, l-a nominalizat pe Lucian RESMERITA, din nou, ca și candidat pentru un viitor mandat. Aceștia vor  propune lupenenilor o nouă viziune modernă de dezvoltare a localității, cu proiecte noi de dezvoltare, calate acum, pe atragerea unor investitori noi, pentru crearea de locuri de muncă, continuarea proiectului „LUPENI – CAPITALA CULTURALĂ A JUDEȚULUI”   și multe altele.

Voi face în aşa fel încât, cetăţenii municipiului Lupeni să fie trataţi cu respect, atât de către mine, cât şi de colegii din administraţia publică. Sunt convins că vom face acest lucru pentru că avem mulţi oameni valoroşi. Vreau să le mulţumesc cetăţenilor municipiului Lupeni că au avut încredere în mine, că mi-au acordat încrederea şi m-au votat, acum trei ani. Îi asigur pe toţi cetăţenii municipiului Lupeni că vom face în aşa fel încât toate proiectele pe care le-am început să continue, voi avea grijă de fiecare cetăţean în parte. În interesul comunităţii şi în interesul cetăţeanului .Vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii municipiului Lupeni că vor avea în mine un partener căruia îi pasă de fiecare om, care este interesat să facă din municipiul Lupeni un oraş din care oamenii să nu-şi mai dorească să plece. Voi avea în vedere, în acest sens ca, aşa cum avem acest frumos edificiu al Palatului Cultural, cu care ne mândrim, să avem în Lupeni străzi bune, parcuri frumoase, curăţenie şi siguranţă, şcoli moderne şi performante, Cinematograf, un spital care să ofere servicii de cea mai bună calitate. Vreau să-i asigur pe oamenii de afaceri din oraşul nostru că doresc să-i sprijin cu tot ceea ce pot, pentru a-i ajuta să se dezvolte, să creeze locuri de muncă şi plus valoare pentru întreaga noastră comunitate”, a conchis primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: