Valea Jiului şi Straja, vizitată de turişti

   Se anunţă una dintre cele mai calde veri din ultimii ani, iar sezonul vacanţelor speră să se strecoare printre ameninţările şi ravagiile noului coronavirus între iulie şi septembrie.

În privinţa turismului intern, nu există încă termene şi condiţii anunţate de autorităţi privind deschiderea sezonului. Sunt încă negocieri între Ministerul Economiei şi al Turismului şi operatorii din turism, în care la ordinea zilei este despăgubirea vacanţelor anulate sau cel mai probabil instituirea voucherelor pentru reprogramarea lor.

Românii se vor îndrepta vara aceasta mai către turismul intern.

În ciuda pandemiei şi restricţiilor impuse de alertă, o destinaţie de vis este Valea Jiului şi staţiunea Straja

Agenţii economici care oferă acum servicii de turism, respectă în totalitate noile reguli impuse, pentru turiştii care-şi petrec  weekendurile aici. Au fost adaptate procedurile de curăţenie în noul context:dezinfectanţi la intrări şi termometru digital, spaţiile comune vor fi curăţate şi dezinfectate, iar personalul deservent este testat pentru coronavirus. Pentru a se evita  aglomeraţia cei care doresc să petreacă timpul liber la unele dintre pensiunile şi cabanele din Straja sau din Valea Jiului, trebuie să anunţe în prealabil vizita sau să facă o rezervare.

Mulţi dintre agenţii economici prestatori de servicii turistice le oferă turiştilor terase generoase, terenuri de sport, piscine, parcuri de aventură, manej, gastronomie bazată pe produse tradiţionale. Pachetele turistice oferite sunt accesibile tuturor, iar unii dintre agenţii economici primesc şi vouchere de vacanţă.

Iar în această perioadă, în staţiunea Straja  de derulează tabara de aventuri pentru elevi, următoarea serie, urmând să sosească în jurul datei de 29 iulie a.c.

Aici, din dragostea lor  pentru munte, tinerii şi elevii sunt  familiarizaţi cu diferite activităţi care ţin de cunoaşterea mediului înconjurător, jocuri de cabană, speologie, escaladă, etc.

Şi tot în Straja vor mai fi organizate  tabere de sănătate pentru copiii supraponderali, tabere de sport şi nutriţie pentru adulţi, etc.

Echipa Straja este formată din monitori de schi, profesori  de educaţie fizică şi sport, nutriţionişti, dansatori, muzicieni, alpinişti, medici, etc. (E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: