Sindicatul Muntele a dat în judecată Complexul Energetic Hunedoara

             Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara în data de 18 iunie și are ca obiect atribuirea unor ”drepturi bănești”. Încă nu a fost stabilit un termen de judecată în acest caz.

Salariații societății nu și-au primit de câteva luni toate drepturile salariale, aici fiind vorba de tichetele de masă, dar și de banii pentru decontul energiei electrice și transport. Sindicaliștii susțin că administrația CEH nu respectă contractul colectiv de muncă. Problema este că la nivelul Complexului Energetic Hunedoara încasările sunt extrem de scăzute. Abia există fonduri pentru plata salariilor.

Mai trebuie să spun că niciodată administrația Complexului Energetic Hunedoara nu a spus că nu va plăti aceste drepturi, dar noi trebuie să ne luăm măsuri de siguranță. Ca proces, din punctul meu de vedere, se pune problema termenului de judecată pentru că procesul în sine este extrem de clar pentru că există un contract de muncă valabil pentru a da în judecată administrația Complexului Energetic Hunedoara, a declarat Darius Câmpean, liderul  Sindicatului Muntele.

Sindicaliștii de la Muntele au anunțat de mai mult timp că vor acționa în judecată administrația Complexului Energetic Hunedoara,  pentru nerespectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă.

Arthur Gărdescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: