Traian Băsescu: “Cu un guvern parcă împietrit şi departe de realităţile ţării, fiecare cetăţean şi ţara, sunt în pericol”

             Scandalul iscat a Lupeni între ministrul de Interne și primarul PSD Lucian Resmeriță a  fost reflectat pe larg în presa centrală și a fost chiar o temă de discuții aseară e un post național de televiziune.

Invitatul special a fost, fostul președintele Traian Băsescu, care  este strâns legat de Valea Jiului, prin investițiile demarate încă de pe timpul când era ministrul Transporturilor. Acesta l-a cricat dur, pe ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru atitudinea critică  la adresa PSD și  pentru reacția întârziată a  autorităților pentru a contracara efectele inundațiilor, care au pus stăpânire pe România.

”Nu te duci într-o zonă lovită de calamitate să faci acuzații de furt, că PSD a furat banii de investiții. Oamenii din Valea Jiului așteptau un alt mesaj, un mesai de încurajare. Premierul ”mandolină”  a dispărut de pe ecrane. Așa a făcut și  “ministrul cu elice” care inspecta frontierele şi ne prezenta moda tip “dandy tomnatic” de la pupitrul Ministerului de Interne, însoţit de “Salvatorul Naţional”, care azi nu mai spune nimic, nici despre bilanţul în creştere al îmbolnăvirilor de COVID-19, dar nici despre inundaţiile catastrofale care au acoperit o treime din judeţele ţării. Sunt inundaţii cu efecte majore pentru populaţie,  iar Arafat stă pitit, nu lansează răstit ordine peste ţară şi nu mai trimite televiziunile să filmeze maşinile roşii pe DN 1. În faţa dezastrului produs de inundaţii guvernul nu scoate nicio vorbă, nu anunţă niciun fel de măsuri de diminuare a efectelor inundaţiilor. Pur şi simplu se face că nu vede, nici vieţile curmate de ape, nici casele dărâmate de viitură, nici podurile dărâmate, nici localităţile izolate, nici câmpurile acoperite de ape. S-au trezit că avem calamități majore în Valea Jiului și, în ultimul  ceas, s-au mobilizat și au  ajuns în zonă. Dar, mesajul transmis nu se pretează la nivelul unui ministru, de la care aveam pretenții mult mai mari. Cu un guvern parcă împietrit şi departe de realităţile ţării şi fiecare cetăţean şi ţara, sunt în pericol”, a ținut să spună, fostul președinte Traian Băsescu .

Este singurul om politic care spune lucrurilor pe nume, cunoaște situația Văii Jiului și a dat clasă multor politicieni ai României. Mulți dintre aceștia ar trebui să învețe de la fostul președinte.

Angella Dumitrașcu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: