Încep lucrările de reabilitare a blocului cuprins în proiectul BAHTALO la Lupeni

              Municipiul Lupeni derulează un proiect european prin care oferă măsuri de sprijin în vederea ocupării unui loc de muncă, sprijin pentru educație și reducerea abandonului școlar, îmbunătățirea condițiilor de locuit și servicii medico-sociale locuitorilor din cartierele Viitorului și Tineretului.

 Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia și discriminarea”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezinta valoarea cofinantarii Uniunii Europene.

Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 și se va finaliza în 24 ianuarie 2021.

El  se derulează în parteneriat cu Asociația Umanitară Casa de Copii, Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni, EuroJobs SRL și Asociația CROFMPS din Petroșani.

”Grație implementării proiectului Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea de către Primăria municipiului Lupeni, vom reuși pe fonduri europene să reabilităm blocul M1 de pe strada Viitorului. Licitația de 1,4 milioane lei a avut loc, iar în perioada următoare vor începe lucrările. În urma acestor lucrări, Primăria municipiului Lupeni va asigura pentru 16 familii beneficiare direct a acestei investiții de lucrări, o viață mai bună, un confort demn de zilele pe care le trăim și de care ar trebui să aibă parte, într-o lume normală, toată lumea. Apartamentele sociale vizate din acel bloc sunt acum într-o stare avansată de degradare și necesită reparații capitale, ca toată clădirea, de altfel. Se vor executa lucrări de zidărie atât la interior, cât și la exterior. Se vor înlocui toate ușile și ferestrele, se va repara acoperișul, se vor reabilita rețelele sanitare și electrice, vor fi făcute o serie de lucrări și tot ce trebuie pentru ca aceste familii, formate din mai multe persoane vulnerabile, să aibă parte de o bucurie și să poată să treacă mai ușor peste greutățile vieții”, ne-a declarat  primarul Lucian Resmeriță.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: