PNL ATACĂ LA CURTEA CONSTITUȚIONALĂ CREȘTEREA ALOCAȚIILOR

           Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi, după ședința conducerii PNL că a decis să atace la Curtea Constituțională legea prin care au fost dublate alocațiile. Este vorba de actul normativ adoptat de Parlament care a eliminat amânarea dublării alocațiilor până la 1 august.

            Senatorul Cristian RESMERIȚĂ crede că, Guvernul PNL continuă să fie iresponsabil față de români, față de copii! 

             ”Mi se pare inadmisibil ceea ce face PNL-ul în acest moment cu referire la alocațiile copiilor. Sunt foarte multe familii de români care suferă pentru că PNL nu pune în aplicare această lege. Vă dau ca exemplu: o familie cu doi copii pierde lunar 300 de lei. Guvernul PNL continuă să fie iresponsabil față de români!  Îmi este rușine cu acest Guvern PNL !”, a declarat senatorul Cristian RESMERIȚĂ.

         Premierul a precizat că își dorește creșterea alocațiilor, însă această creștere va fi făcută progresiv.

„Sigur că ne dorim creșterea alocații, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, a declarat Ludovic Orban.

          Legea adoptată recent de Parlament, prin care este eliminată amânarea dublării alocațiilor până la 1 august, va fi contestată de Guvern la Curtea Constituțională.

           „Atacăm la CCR alocațiile pentru că nu sunt precizate sursele de finanțare. Nu au practic posibilitatea efectivă de punere în aplicare. Guvernul va face această sesizare”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

Dublarea alocațiilor a fost amânată la începutul acestui an, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată de Parlament. Guvernul a susținut că în buget nu erau prevăzuți bani, astfel încât este nevoie ca legea să fie amânată până după rectificarea bugetară din vară. În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, propunerea legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.(R.S)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: