Legea prin care paramedicii din cadrul echipajelor SMURD trec în subordinea IGSU şi devin militarizaţi a fost a promulgată de preşedinte

             Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea privind aprobarea Programului-pilot de preluare de către inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din mai multe judeţe a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale.

  Senatorul PSD Hunedoara, Cristian RESMERIŢĂ, unul din inițiatorii proiectului legislativ, spune că astfel se rezolvă una din cerințele majore ale paramedicilor hunedoreni din cadrul Asociației Salvital, deoarece legea prevede că personalul din cadrul echipajelor SMURD devine unul militarizat.

”Legea este o inițiativă a parlamentarilor PSD din Hunedoara și face o reparație morală pentru toți angajații care au făcut parte din primele structuri SMURD  la nivel național. A fost modificată apoi legea ca și aceste structuri să fie preluate în cadrul  IGSU.  Iată că după 30 de ani de la înființare, SMURD, plecând de la structură voluntară profesionistă, a ajuns la un serviciu profesionist, dotat cu tehnică medicală de ultima generație, toate puse în slujba omului aflat în situații critice. Zilnic, acesția acționează la nivel  național în peste 1000 de intervenții și merită tot respectul nostru”, a ținut să declare senatorul Cristian Resmeriță.

Potrivit expunerii de motive, legea urmăreşte atât asigurarea finanţării pentru această categorie de personal, cât şi valorificarea pregătirii profesionale a acesteia prin încadrarea în serviciile profesionale pentru situaţii de urgenţă, fără a mai fi necesar ca personalul să desfăşoare cursuri de pregătire iniţială.

Anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea Legii pentru aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în primul ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor administraţiei publice locale, ca urmare a identificării unor inadvertenţe de natură juridică.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: