Cât au costat tunurile PNL în perioada pandemiei (care nu s-a încheiat încă)

   Nu știu de ce îi deranjează atât de tare pe miniștrii PNL să dea socoteală în Parlament? Dacă nu au nimic de ascuns, nu au de ce să se teamă. Moțiunile simple îndreptate împotriva unor miniștri pun reflectorul pe problemele grave și-i obligă să răspundă întrebărilor și acuzelor formulate. Până la urmă e normal să se întâmple așa, aceasta fiind misiunea politică pe care  PSD o are, ca principal partid de opoziție din România.

Două luni în pandemie, nu se compară cu două luni obișnuite. În toată această perioadă s-a văzut exact cât de puțină importanță dau guvernanții PNL românilor, dar cât de protejate sunt băncile și multinaționalele.

Realitatea este că 1.000.000 de oameni  nu au de lucru: sunt în șomaj tehnic 634.709, iar cei care și-au pierdut definitiv  locul de muncă sunt 362.520; 30 de miliarde de euro pierderi din cifra de afaceri a companiilor (se pierd 500 de milioane de euro/zi); sute de mii de companii au fost închise ori au activitatea restrânsă drastic; 900.000 de elevi nu au avut acces la cursurile online, așa spune Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, nu cum a mințit Ministrul Învățământului când a anunțat că e vorba doar de 250.000 de copii; fermierii și agricultura sunt lăsate de izbeliște, în condițiile în care ne confruntăm cu seceta, iar criza alimentară bate la ușă; măsurile luate de guvernarea PNL, în pandemie, abia dacă echivalează cu 3% din PIB, de 10 ori mai puțin decât sprjinul acordat economiei de altă țări europene. Din păcate, lista continuă și știm toți ce conține.

Iată însă și o altă realitate despre care PNL și gașca lui și-ar dori ca noi să nu știm:

1) O bucătăreasă din Giurgiu a câștigat un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție!

2) Sunt șapte tranzacții ale Romjenslav cu instituții publice, în valoare totală de 580.000 de lei, toate având în comun apartenența directă sau formală a șefilor autorităților contractante la PNL.

3) BSG Business Select a importat măști și combinezoane, în baza unor contracte cu statul, în valoare de 2.071.598 euro.

4) Programul IMM INVEST permite INF-urilor să ia credite cu dobândă zero apoi să-i împrumute pe oameni la dobânzi uriașe. Beneficiar este secretarul general al PNL, Robert  Sigartău.

5) UNIFARM distribuie, obligatoriu, contra cost, în spitalele din toată țara, 1,2 milioane de măști neconforme, importate din China în valoare de 2,5 milioane de lei. Practic guvernul ne îmbolnăvește medicii și ne îmbolnăvește și pe noi, pe banii noștri.

6) Ministrul Sănătății organizează licitații truncate și achiziții preferențiale, de la firmele prietenilor liberali, iar premierul Orban face tot ce poate să acopere ilegalitățile. Ultimul tun pe timp de pandemie a fost organizat de Nelu Tătaru în favoarea EMAG, în valoare de peste 13 milioane lei.

7) O firmă din Serbia, cu doar 3 angajați, are un contract cu statul român de peste 700.000 de euro, pentru livrarea de combinezoane de protecție. Este vorba despre VIRID DOO.

8) Adrian Ionel, directorul Unifarm, a afirmat că statul a cumpărat măștile de la Med Healthcare cu 0,285 USD (cu transport) pe bucată și le-a vândut către spitale cu 0,59 USD, adică statul român a plătit 1.000.000 de euro, mai mult decât dublu față de prețul plătit chinezilor de compania soției unui fost cadru SRI.

9) Rosmed Iași, firma Alinei Roșca, apropiata lui Ludovic Orban, s-a activat brusc odată cu apariția pandemiei și a livrat puternic pe piață măști de protecție în valoare de 100.000 de euro.

Sigur, și această listă continuă.

Cred că acum  e clar și numai cine nu vrea nu vede sau se face că nu înțelege motivația pentru care PSD cere socoteală miniștrilor PNL.

Deputat Laurențiu Nistor,

Președintele Organizației Județene PSD Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: