Fonduri europene pentru secţia ATI la spitalul municipal Lupeni

               Preocupările permanente ale administrației publice locale lupenene este și asigurarea unor servicii medicale optime și la stardate înalte . La spitalul lupenean s-a derulat, în ultimul an, un proiect  european care a vizat reabilitarea, modernizarea și dotarea cu aparatură medicală  a ambulatoriului de specialitate. Acum, tot pe fonduri europene se dorește dotarea cu aparatură medicală pentru secția ATI.

În contextul pandemiei COVID-19 și  având în vedere și faptul că la Spitalul Municipal Lupeni, care a fost declarat spital suport COVID, medicii au avut pe de o parte rezultate notabile în tratarea unor cazuri de îmbolnăvire cu acest virus, iar pe de altă parte, cerințele corpului medical au vizat și necesitatea extinderii și dotării Secției de ATI, reprezentanții municipalității au decis să acționeze și în această direcție.

Astfel, potrivit informațiilor prezentate de primarul Lucian Resmeriță, administrația locală de la Lupeni a urcat în sistemul MySmis de gestionare a programelor europene disponibile acum și pentru acest domeniu de activitate, un proiect care are ca obiectiv tocmai extinderea și dotarea cu aparatură specifică a Secției de ATI de la Spitalul Municipal Lupeni.

             ”Proiectul are o valoare de 16.471.000 lei, cu acești bani vor fi achiziționate echipamente medicale performante pentru dotarea Secției A.T.I. a Spitalului Municipal Lupeni, echipamente necesare medicilor în lupta împotriva noului coronavirus, dar și ulterior, pentru tratarea altor situații medicale care impun utilizarea aparaturii medicale în sprijinul medicilor. Pentru că în contextul pandemiei de coronavirus a fost deschisă această axă specială de finanțare, am decis să acționăm în așa fel încât să utilizăm și noi această oportunitate de finanțare din fonduri europene a spitalelor angrenate în lupta anti-covid”, a  transmis Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: