La Lupeni, persoanele peste 65 de ani sunt ajutate de primărie

                Așa cum s-a stabilit la nivel național, administrațiile locale trebuie să aibă în vedere și protejarea persoanelor vîrstnice, lipsite de ajutor. În acest sens, la nivelul muncipiului Lupeni a fost întocmită o listă cu persoanele care au nevoie de ajutor.

Aceștia au sunat la primărie, iar cei de la asistența socială au răspuns cerințelor acestora. S-a format astfel, o echipă de oameni inimoși, care să le facă acestora cumpărăturile necesare și să îi ajute să treacă peste acest moment dificil.
            „Noi trebuie să avem grijă de oamenii care ne solicită sprijinul, în mod deosebit, de cei singuri, care au peste 65 de ani și care nu au posibilitatea să iasă afară din casă, care nu pot să își cumpere singuri. Avem o echipă formată din șase oameni, care se duc acasă la aceste persoane, le facem cumpărături.  Este o listă cu oamenii care ne-au solicitat și, prin intermediul nostru, atunci când au nevoie, suntem prezenți acolo, la solicitările dumnealor”, a spus Lucian Resmerită, primarul municipiului Lupeni.
La Lupeni, oamenii sunt sfătuiți să nu își mai părăsească locuințele, iar unii chiar nu o pot face. Toate restricțiile de circulație impuse, plus vremea nefavorabilă,  au impus noi măsuri restrictive în fiecare oraș al Văii Jiului.  Iar acestea  sunt luate, în  așa fel,  încât situația să nu degenereze.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: