Senatorul Cristian Resmeriță cere conducerii CEH să respecte drepturile salariale ale minerilor

                   În această perioadă grea pentru România și pentru români, conducerea Complexului Energetic Hunedoara ia o serie de măsuri care afectează salariații complexului. Aceştia urmând ca, din această lună, să nu mai primească ajutorul pentru încălzire, preocuparea conducerii societăţii fiind, asigurarea plăţii chenzinei I şi II pentru toţi salariaţii. Iar dacă situaţia se prelungeşte este posibil să fie afectate şi alte drepturi prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă.

Senatorul Cristian Resmeriță atacă dur aceste măsuri și după ce într-o primă fază a atras atenția asupra faptului că deși s-au depus eforturi pentru prelungirea activității minelor Lonea și Lupeni pentru păstrarea locurilor de muncă ale minerilor,  actuala conducere a renotificat Comisia Europeană pentru închiderea acestora în 2020 respectiv 2021, acum vine cu o nouă măsură care diminuează veniturile minerilor, aceea de a amâna plata drepturilor pentru încălzire, cu posibilitatea reducerii în perioada următoare și a altor venituri salariale.

În această perioadă de criză majoră pentru România, conducerea CEH ia în calcul, să taie din drepturile bănești ale oamenilor. Pentru a nu fi niciun dubiu, vă prezint o adresă semnată de Cristian Roșu și Samuel Dioane, care prezintă clar dorința conducerii CEH de a tăia din veniturile oamenilor.  Ca reprezentant ales al locuitorilor din Valea Jiului, cer conducerii CEH să vină cu măsuri economice, care să nu afecteze drepturile salariale ale minerilor, care sunt și așa destul de mici în raport cu munca prestată și voi transmite acest lucru și Ministerului de resort”, a declarat senatorul Cristian RESMERIȚĂ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: