Încă un aviz favorabil pentru legea inițiată de senatorul CRISTIAN RESMERIȚĂ

          Proiectul de lege inițiat de senatorul PSD Cristian Resmeriță, pentru modificarea unui articol al Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, prin care se REDUCE VÂRSTA STANDARD DE PENSIONARE CU 2 ANI pentru TOȚI locuitorii Văii Jiului, fără penalizare, a ajuns la Camera Deputaților. 

Acesta a fost suspus dezbaterilor pe comisii și iată că, veștile sunt bune pentru locuitorii Văii Jiului. Comisia juridică din Camera Deputaților a dat aviz favorabil.

 ”Este vorba despre avizul favorabil pe care l-a dat Comisia juridică a Camerei Deputaților, în urma dezbaterilor din comisie care au avut loc luni, 9 martie 2020. Le mulțumesc deputaților din Comisia juridică pentru acest aviz și, în continuare, le cer deputaților să susțină acest proiect legislativ care va ajuta zeci de mii de oameni din toată Valea Jiului”, a transmis  senatorul Cristian Resmeriță.

Această iniţiativă legislativă a  fost depusă de senatorul PSD Cristian Resmeriță la Biroul Permanent al Senatului în cursul lunii septembrie 2019. Prin intermediul proiectului de lege, acesta solicită completarea alin. 5 al art. 65 din Legea 263 – 2010, în sensul introducerii localităţilor din Valea Jiului în rândul celor care oferă posibilitatea cetățenilor care au locuit în aceste localități cel puțin 30 de ani să beneficieze de reducerea cu doi  ani a vârstei standard de pensionare, indiferent de domeniul profesional în care au activat.

Proiectul legislativ a fost avizat favorabil la Senat și se află acum în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

”Sper, ca toți colegii mei deputați să înțeleagă importanța acestei inițiative legislative pentru locuitorii Văii Jiului și să mă sprijine în acest demers.  De asemenea aștept și punctul de vedere al Guvernului, pe care nu l-am primit până în acest moment. Sper ca și Guvernul să fie alături de Valea Jiului”, a mai completat senatorul hunedorean.

Angella Dumitrașcu

One comment

  1. Cetateni spune:

    Doamne Ajuta sa fie aprobata acesta Lege ! Partidul care nu va vota aceasta Lege nu va mai primi voturi din Valea Jiului ! Speram sa nu se gaseasca MOTIVE de amanare a acestei Legi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: