Tinerii sunt viitorul municipiului Lupeni

              Tinerii reprezintă viitorul, se spune adesea. Studierea lor este importantă pentru că, vârsta este un predictor puternic pentru o gamă largă de convingeri, cunoștințe și comportamente.

Noile generații se confruntă cu o lume care este deosebit de complexă și, în același timp, în continuă transformare. Societățile noastre se află sub presiunea unor schimbări care țâșnesc de pretutindeni: prefaceri economice, demografice, sociale, culturale și ecologice modelează lumea așa cum o știm într-un mod fără precedent și cu o rapiditate formidabilă.

În acest context al schimbărilor la nivelul societății, la sediul primăriei municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță s-a întâlnit cu Consiliul local al Tinerilor din municipiul Lupeni.

”Am discutat și dezbătut problemele comunității noastre, împreună cu membrii acestui CLT. Ei sunt elevi în cadrul Liceului Teoretic Mircea Eliade Lupeni. Tinerii își doresc locuri de muncă, stabilitatea economică, îmbunătățirea structurii educaționale, noi oportunități de petrecere a timpului liber. Discuțiile au fost unele constructive și tinerii au venit cu propuneri inedite, care se pot transforma în viitoare proiecte”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță .

Conform unui studiu recent prezetat, la nivelul U.E există o inegalitate între restul Europei și Europa de Sud-Est. În timp ce sistemele de protecție socială și fiscală ar fi cele care ar putea să compenseze inegalitățile, sistemele progresive, cele menite să îmbunătățească situația, se dovedesc a nu fi deloc răspândite în regiune. Sistemele naționale de protecție socială existente nu reduc inegalitatea în primul rând datorită generozității scăzute și a beneficiilor reduse pe care le oferă.

Lipsa accesului la educație de calitate în regiune duce la o oportunități și rezultate neuniforme. În ciuda repercusiunilor grave ale inegalității, guvernele din regiunea ESE nu au acordat o atenție suficientă acestei probleme. Politicile pieței muncii de dereglementare și flexibilitate au crescut în fapt numărul locurilor de muncă precare și au ajutat prea puțin scăderea șomajului. Plasele de siguranță socială au fost deteriorate prin eforturile de consolidare fiscală. Privind reformele socio-economice formulate în lumina perspectivelor de aderare a țărilor la UE, raportul susține că măsurile prevăzute nu se adresează suficient inegalităților economice existente. Construirea lumii de mâine nu poate fi realizată fără tinerii de astăzi.

Cu toate acestea, majoritatea europenilor consideră că fiicele și fiii lor vor trăi mai prost decât în prezent. Noile generații se confruntă cu o lume care este deosebit de complexă și, în același timp, în continuă transformare.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: