Târg de produse tradiţionale la Castel

targ la castel     Plăcinte pădureneşti, virşli şi dulceţuri – iată doar câteva dintre produsele tradiţionale care au putut fi cumpărate la sfârşitul săptămânii trecute de la târgul care a avut loc în curtea exterioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Cea mai mare vânzare au avut-o plăcintele pădureneşti şi clătitele cu brânză şi mărar. Cumpărătorii au fost în special turiştii străini veniţi în vizită la Castelul Huniazilor.

           „Încercăm pe această cale să încurajăm producătorii locali şi să îi promovăm pentru a afla turiştii şi toţi vizitatorii care ajung la castel bunătăţile care se fac în judeţul Hunedoara. Oamenii sunt interesaţi de produse, mulţi sunt curioşi să încerce şi eu zic că putem să îl permanentizăm, mai ales că în această locaţie în secolele XVI chiar a existat un târg al Hunedoarei”, a declarat administratorul Muzeului Castelului Corvinilor, DAN BERA.

            „Am venit cu dulceţuri şi siropuri, făcute acasă. Am dulceaţă de nucă verde, căpşuni, frăguţe, orice floare în sirop şi orice fruct în dulceaţă. De la mama am învăţat să le fac, şi mama de la bunica, şi o altă parte dintre reţete încerc să le colecţionez tot din zona Hunedoarei. Preţurile nu sunt ca cele din supermarketuri, şi nu vor fi niciodată aşa. Ne adresăm clienţilor care ne apreciază munca, este muncă făcută în sistem artizanal”, a spus organizatorul târgului hunedorean al producătorilor locali, TATIANA   ROVINAR.

„Reţete tradiţionale, făcute în gospodăria   proprie. Avem dulceaţă de bureţi, bureţi muraţi, miere, vin, ţuică, siropuri. Facem şi clătite sau scovardă, cum se spune la noi, cu urdă şi mărar, sau virşli. Lumea încearcă, mai ales de virşli nu prea ştiu oamenii, şi atunci sunt curioşi să vadă şi cumpără. Turiştii străini sunt mai interesaţi de produsele noastre. Unora li se par cam mari preţurile, dar muncim foarte mult la produsele astea. Venim de la Sălaşu de Sus”, a povestit şi un producător.

Târgul hunedorean al producătorilor locali a fost organizat la sfârşitul săptămânii trecute pentru prima dată, însă există posibilitatea ca acesta să se ţină în fiecare lună, având în vedere şi numărul mare de turişti care vizitează Castelul Corvinilor.(A.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: