300 de propuneri și sesizări vor contribui la construcția bugetului local din municipiul Lupeni

          Primăria municipiului Lupeni a organizat în data de 3 februarie 2020 o dezbatere publică pe tema bugetului local al localității pentru acest an. Dezbaterea a fost una interesantă și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, se declară mulţumit de faptul că, cetățenii au venit cu nenumărate solicitări.

La dezbaterea publică au participat peste 70 de cetățeni din mai multe cartiere ale localității și de categorii sociale diverse. Alte 300 de propuneri au venit pe adresa administrației locale din partea cetățenilor, partidelor politice și ong-urilor.

            ”Mă bucură  nespus de mult, faptul că,  există un interes real față de construcția bugetară  de anul acesta și faptul că tot mai mulți cetățeni se implică în creionarea unui buget local elaborat pe nevoile oamenilor, în care să se regăsească investițiile publice, pe care le doresc cetățenii municipiului Lupeni. Împreună cu toți cei interesați, împreună cu personalul de specialitate al Primăriei și împreună cu Consiliul local, încercăm să construim un buget echilibrat și pentru  anul 2020, astfel încât,  să putem asigura și fondurile necesare pentru cofinanțarea proiectelor europene pe care le derulăm, să putem face și investiții publice, să asigurăm și cheltuielile de funcționare și asistență socială și să acordăm atenția cuvenită educației, sănătății, culturii, sportului și turismului”,  a ținut să declare  primarul Lucian Resmeriță.

Bugetul local al anului 2020 este egal cu cel de anul trecut.

Anul 2020, va  transforma municipiul Lupeni într-un adevărat șantier. Prioritare vor fi proiectele derulate pe fondurile europene, dar și finanțările guvernamentale  sau de la Consiliul Județean.

”În general, cu banii pe care reușim să îi colectăm noi, direct de pe raza municipiului Lupeni, nu reușim decât să asigurăm buna funcționare a administrației locale. Am reușit însă să aducem bani suplimentari la Bugetul local fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale, fie de la Consiliul Județean sau din încasările pe care le avem din exploatarea domeniului schiabil de la Straja. Am reușit să demarăm multe investiții,  pe care le vom continua și în acest an și pe care le vom completa cu altele noi, astfel încât,  municipiul Lupeni să se dezvolte în continuare și să satisfacă cerințele locuitorilor noștri”,  a completat primarul Lucian Resmeriță.

Bugetul local al municipiului Lupeni pentru anul 2020 urmează  să intre în dezbaterea Consiliului local, căruia îi revine și misiunea de a-l aproba.

Tot  de bugetul  local,  depind și  marile  investiții care urmează a se realiza în municipiul Lupeni. Cele mai importante sunt construcția bazinului didactic, reabilitarea și modernizarea cinematografului, modernizarea grădiniței, situată lângă Centrul de Plasament din Lupeni.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: