O comunitate puternică este aceea care are grijă de cei bolnavi și săraci!

              Astăzi, 11 februarie și sub acest îndemn Organizația Caritas sărbătorește Ziua Internațională a Bolnavilor. Un moment în care comunitatea își îndreaptă atenția către cei aflați în suferință și le transmite un mesaj de solidaritate, de grijă și căldură. De asemenea un moment de recunoaștere al eforturilor depuse de lucrătorii sociali sau medicali care își dedică timpul și resursele pentru a fi alături de bolnavi.

Atunci când auzim termenul de bolnav”,  gândurile noastre merg înspre afecțiuni fiziologice însă observăm o incidență din ce în ce mai mare a bolilor de suflet și minte. Singurătatea, izolarea, marginalizarea socială, stresul și burnout-ul fac parte din realitatea noastră cu efecte constante asupra sănătății. Ritmul vieții cotidiene devine din ce în ce mai alert iar sănătatea tinde a deveni parte auxiliară.

                Din experiența noastră practică observăm că la bătrânețe avem nevoie mai mult decât oricând de cineva alături, de a ne trece pragul și a ne întreba care ne sunt problemele de zi cu zi. Prea mulți însă azi  nu au pe nimeni și din păcate noi toți construim prea multe ziduri în jurul nostru.  Să reflectăm și să ne întrebăm dacă aceasta este soluția pentru o comunitate sănătoasă, integrativă și suportivă. Dacă o construim pentru noi atunci îndemnul organizației este acela de a o realiza pe valori pe care le dorim accesibile și în cazul în care maine vom fi șa rândul nostru bolnavi: Grijă, Ocrotire și Demnitate!

         Organizația Caritas se angajează să ducă vocea bolnavului  mai sus și mulțumește în aceslași timp lucrătorilor din domeniul medical pentru că se îngrijesc de sănătatea noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: