Încă un obiectiv îndeplinit de senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ: Primele decizii privind recalcularea pensiilor de urmaș au început să ajungă în casele oamenilor

            Legea nr. 221/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I și II de muncă și ale căror drepturi la pensie au fost deschise înainte de 01.01.2011, vizează eliminarea inechităților pentru pensionarii minieri și siderurgiști.

Recalculările au început din vara anului trecut pentru pensionarii mineri, senatorul Cristian Resmeriță, inițiatorul acestei legi precizând la acea vreme, că nu doar pensiile foștilor mineri și siderugiști se vor recalcula, odată cu punerea în aplicare  a Legii 221/ 2018 vor fi recalculate și pensiile de urmaș.

Senator Cristian RESMERIȚĂ: „Este un lucru foarte bun că au început să fie recalculate pensiile de urmaș  pe Legea 221. În principal de aceste recalculări beneficiază femeile, soțiile celor care au lucrat în mină și s-au pensionat în perioada 1990-2010.  Această recalculare vine cu o întârziere destul de mare, dar este bine când totul se termină cu bine. Important este că aceste doamne vor primi inclusiv sumele restante începând cu data de 1 octombrie 2018, pe care le merită”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: