Se depun ofertele pentru programul WIFI4EU, la Lupeni

               Comisia Europeană a publicat la finele anului 2018,  lista cu cele 224 de localități din România în care internetul va fi GRATUIT. În urma proiectului depus pentru Programul WiFi4EU, Primăria Municipiului Lupeni va beneficia de FINANȚARE EUROPEANĂ pentru instalarea de puncte de acces public și gratuit la internet wireless.

Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un număr de minimum 15 bonuri şi maximum 224, în funcţie de numărul înscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice”, se arată în comunicat.
Îmbunătăţirea conectivităţii în UE este o parte esenţială a strategiei privind piaţa unică digitală la nivel european. Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi, iar reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal, potrivit CE.
Totodată, finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

Primaria municipiului Lupeni intenționează acum să achiziționeze  echipamentele și realizarea rețelei pentru furnizarea de acces Wi-Fi gratuit în cadrul Proiectului ”WiFi4EU-Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale” în Municipiul Lupeni, proiect finanțat de Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA) (”Agenția”), acționând în temeiul delegării din partea Comisiei Europene (”Comisia”) – Cod CPV: 32412110-8 – Rețea internet

Oferta se prezintă explicit, în conformitate cu Caietul de sarcini atașat prezentului anunț. Finalizarea achiziției se va face utilizând catalogul electronic disponibil în SICAP la adresa www.e-licitatie.ro (http://sicap-prod.e-licitatie.ro ). Pentru aceasta ofertantul are obligația de a fi înregistrat în SICAP.

Operatorii economici interesați vor depune oferta la autoritatea contractantă MUNICIPIUL LUPENI utilizând adresa de e-mail: primaria@e-lupeni.ro, sau la sediul din str. Revoluției nr. 2, Registratură. Ofertele se transmit asumate de ofertant (semnătură și ștampilă). Ofertele transmise utilizând mijloace electronice se depun în format PDF.

Data limită de depunere a ofertelor este 17 februarie 2020, ora 1500.

După procedurile de analiză și evaluare a ofertelor, achiziția serviciilor se va finaliza în sistemul SICAP, conform ofertelor depuse. Criteriul de atribuire: Contractul va fi acordat potrivit criteriului ”cel mai bun raport calitate-preț”, prin evaluarea ofertelor în funcţie de  cinci criterii.

Conform caietului de sarcini, locațiile unde va funcționa WIFI gratuit se regăsesc în parcurile orașului, zona Piață-Poliția Locală, CNPIT- telegondolă, Salvamont Straja, zona de recreere stadion- ștrand, zona pietonală CAP, zona pietonală Palat Cultural, zona BCR- Crucea Roșie, zona Tineretului, Vâscoza.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: