Senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ cere excluderea lui Samuel Dioane din PSD

           În prima sa conferință de presă din acest an, senatorul Cristian Resmeriță a abordat mai multe subiecte. Anul 2020 este unul cu o încărcătură electorală deosebită deoarece vor fi organizate  în acest an două tururi de alegeri: locale și parlamentare.

Întrebat de colegii jurnaliști dacă este de acord cu alegerea primarului în două tururi, senatorul hunedoran a precizat: ”nu am nimic împotrivă și cred cu tărie că vom caștiga alegerile. Exemplul cel mai elocvent este al tatălui meu, care le-a câștigat detașat. Cât despre alegerile anticipate, sunt de acord  și cu acestea. În calitatea mea de coordonator  al PSD pe Valea Jiulu, pot spune că suntem obișnuiți cu campaniile electorale, foarte ambițioși și ne dorim obținerea unor scoruri electorale bune, cu mult peste media națională”, a declarat senatorul hunedorean.

În ceea ce privește situația actuală în care se află  CEH, acesta a precizat că a purtat o discuție amicală cu actualul director general, Samuel Dioane, cerându-i acestuia demisia.

 Trebuie să vă spun că actualul director general s-a bucurat de încrederea PSD. Deși îi admir curajul de a se încăpățâna să-și păstreze acest post în fața tot mai deselor dovezi că actuala guvernare seamănă din ce în ce mai mult cu guvernarea Boc, domnul director general ar fi trebuit să înțeleagă că prezența sa pe acest post face acum mult rău PSD-ului. Pentru că nu vrea să plece din această funcție, crede că este firesc să-l eliberam din calitatea politică și eu voi cere Biroului Permanent Județean excluderea acestuia din PSD. Au existat tot felul de probleme la CEH și înainte, dar pe guvernarea PSD salariile au fost date integral și la timp, ba chiar s-au făcut și unele investiții și chiar angajări. Ceea ce aud acum, că se propun tăieri de salarii la CEH este ceva fără precedent și, în opinia mea, intolerabil. Faptul că, în timp ce un miner care lucrează la front a ajuns să aibă acum un salariu de circa 3.000 de lei, în timp ce un director general sau administratorul public au peste 20.000 de lei, iar la CEH totuși se pune problema tăierii din drepturile salariaților concomitent cu înființarea încă unui post de conducere, eu cred că este un tupeu absolut impardonabil. Și acest lucru ne arată că ”febra galbenă” nu are nici o viziune și nici un plan pentru viitorul CEH”, apreciază senatorul Cristian Resmeriță.

Totodată, senatorul Cristian Resmeriță le-a cerut tuturor directorilor susținuți de PSD să-și depună demisiile din funcțiile deținute până în prezent.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: