Taxele și impozitele de la Lupeni rămân neschimbate

            Taxele și impozitele de la Lupeni rămân la același nivel și în anul 2020. Edilii au lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care vizează taxele și impozitele locale, însă nu sunt prevăzute majorări. Autoritățile locale vor astfel să aibă un grad de încasare mai mare la taxele și impozitele locale.

            “Propunerea noastră a fost ca taxele să rămână la același nivel ca și până acum, deși știm că este greu ca oamenii să plătească. În momentul în care le-am mări, le-am colecta mult mai greu. Din punctul meu de vedere, cel mai important este ca fiecare om să contribuie și să reușim astfel să dezvoltăm. Degeaba stabilim taxele la valoarea maximală dacă nu vor plăti decât 20%. Astăzi, în municipiul Lupeni, taxele și impozitele sunt încasate undeva la 97-98. De aceea, în 2020, Primăria Lupeni nu va aplica nici o majorare la valoarea taxelor și impozitelor locale, singura ajustare fiind cea cu rata inflației, cotă obligatorie potrivit Codului Fiscal”, a declarat  Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Ca de obicei vor beneficia de reduceri de 10% cei care își vor achita taxele și impozitele locale până la data de 31 martie 2019. Contribuabilii din municipiul Lupeni care doresc să-și achite cât mai repede obligațiile fiscale pentru anul 2020, trebuie să știe că activitatea cu publicul a Serviciului de Impozite și Taxe Locale (Serviciul Venituri Buget local) al Primăriei municipiului Lupeni va fi reluată începând cu data de luni, 13 ianuarie 2020.

Administrația locală de la Lupeni păstrează și toate facilitățile pentru plata cu anticipație, până la data de 31 martie 2020, a impozitului datorat pentru întregul an, după cum urmează:
– pentru plata integrală a impozitului pe cladiri – 10%
– pentru plata integrală a impozitului pe teren – 10%
– pentru plata integrală a impozitului asupra mijloacelor de transport – 10%
– pentru plata integrală a impozitului asupra mijloacelor de transport hibride – 50%

Nici taxa de salubrizare nu va crește anul acesta la Lupeni, cetățenii urmând să achite în continuare pentru acest important serviciu de utilitate publică 9 lei/persoană/lună, în timp ce pentru persoane juridice taxa este de 9 lei/persoană/lună (pentru firmele cu 1 până la 100 angajați), respectiv de 3 lei/persoană/lună (pentru firmele cu peste 101 angajați).

”Doresc să le mulțumesc tuturor cetățenilor municipiului Lupeni și firmelor din orașul nostru care, prin plata integrală a taxelor și impozitelor locale, au dovedit nu doar un simț civic ridicat, ci ne-au acordat sprijinul necesar pentru funcționarea, în bune condiții a administrației locale, contribuind în același timp la posibilitatea noastră de a derula o serie de investiții publice în folosul cetățenilor. Îi invit, în același timp, pe cetățenii municipiului Lupeni, ca și în anul 2020 să fie alături de Primăria și Consiliul local Lupeni și să-și achite cu responsabilitate obligațiile fiscale ce le revin la bugetul local, pentru ca, în acest fel, proiectele noastre comune să poată fi realizate în continuare”, a declarat primarul Lucian Resmeriță. (R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: