Bugetul pe 2020 a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis

           Președintele  Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020, respectiv pe Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.  În luna decembrie, premierul  Ludovic Orban și-a angajat răspunderea pe bugetul pe 2020 din plenul Parlamentului.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 6 ianuarie a.c., următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 (PL-x 667/2019); Decret pentru promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

La asumarea răspunderii, premierul a susţinut că bugetul este construit pe date reale şi o creştere economică de 4,1%, o rată a inflaţiei de 3,1%, un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro. Potrivit premierului Ludovic Orban,  sumele alocate pentru Sănătate şi Educaţie în bugetul pe 2020 sunt pe plus.

Aveţi încredere în acest buget, el a fost construit cu extrem de mare atenţie, încercând să asigurăm toate resursele financiare, toate cheltuielile necesare”, a conchis Ludovic Orban din Plenul Parlamentului.(R.S.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: