Brăduțul de Argint, un nou succes

           Sâmbata trecută, Palatul Cultural din Lupeni a găzduit o nouă ediție a festivalului concurs ”Brăduțul de Argint” organizat de inimoasa și talentata Ileana Berki, cu sprijinul Centrului EGAL  al Crucii Roșii Române. La eveniment au participat concurenți din VALEA JIULUI și în special din Vulcan, beneficiarii centrului  și părinții acestora și numeroși voluntari.

Organizat pe mai multe secțiuni, festivalul concurs a adus în fața publicului spectator tinerele talentele ale zonei noastre.

A fost o competiție frumoasă, iar misiunea juriului nu a fost una ușoară, alcătuit din tânărul solist, student și  compozitor  Andrei Popa, cantautoarea folk și profesoara Claudia Șponor, cântărețul Andrei Mureșan, solista Anca Baltac și profesorul de muzică Alexandra Căciulă Cubleșan din Cluj Napoca.

După mai bine de trei ore de muzică bună, de colinde care au răsunat pentru prima dată pe scena palatului lupenean, cu melodii compuse de concurenți și dedicate mamelor, a venit și mult apreciata premiere.

Departajarea s-a făcut  și în funcție de prezența scenică. Iată și câștigătorii:

LARISA NICUȚA – în vârstă de 9 ani,  laureată a Marelui Trofeu ”Brăduțul de argint”

YASMINA BRĂDĂȚAN – în vârstă de 11 ani, și-a adjudecat trofeul secțiunii pop-rock-jazz;

RUCSANDRA MERIȘANU – în vârstă de 10 ani care a învins în cadrul secțiunii folk;

Frumoasele trofee de argint înfățișând, simbolic, un brăduț de munte, le-au fost acordate și celorlalți concurenți, care s-au clasat pe locurile 1,2, 3 și 4 de la fiecare secțiune din concurs. Toți concurenții au primit diplome și dulciuri. Nu a a fost uitat nici juriul.  Demn de menționat este și faptul că publicul prezent la acest festival a avut ocazia de a-i admira și aplauda și pe membrii juriului care au susținut, la rândul lor, un recital de gală în cadrul spectacolului, iar Ileana Berki și  ”Glasurile de argint”, pregătit de aceasta, au încununat regalul artistic desfășurat la Palatul Cultural din Lupeni. 

”A fost o ediție de vis, cu copii deosebiți, cu un juriu de excepție și cu parteneri deosebiți. Mulțumirile mele se îndreaptă spre toți cei care au evoluat pe scenă, spre cei care au făcut posibil acest regal artistic în care mi-am pus tot sufletul de mai bine de 20 de ani și spre Primăria și Consiliul Local Lupeni . Mă bucur că am putut veni în sprijinul  Centrului EGAL  din Lupeni și că am adus și spritul Crăciunului în rândul spectatorilor”, a declarat  Ileana Berki, fondatorul și coordonatorul festivalului.

În numele beneficiarilor, coordonatorul și directorul subfilialei de Cruce Roșie Lupeni, Simona Hîrieașu a oferit și ea pentru două dintre concurente, câte un simbol al Crucii Roșii și a spus celor prezenți: ” Mă bucur că suntem astăzi aici, la un eveniment organizat de  Primăria și Consiliul Local Lupeni, mulțumesc tuturor că ați devenit pentru o zi – VOLUNTAR –  pentru o cauză nobilă, că ne-ați oferit din dragostea dumneavoastră și ați ținut să fiți părtași la evenimentul caritabil și în sprijinul beneficiarilor noștri. Mulțumesc colegilor mei, volunatarilor noștri, care reprezintă sursa și vigoarea noastră, mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în activiatatea pe care o desfășurăm zi de zi în CENTRUL EGAL  din Lupeni. Mulțumesc  și vă invităm să fiți alături de noi și la viitoarele evenimente” .

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: