„NU-S O FATĂ CA ORICARE” – CAMELIA FLORESCU – vine anul viitor să-i încânte și să cânte pentru lupeneni

            Camelia Florescu a împlinit anul acesta 40 de ani de carieră, de scenă, de turnee în țară și în străinătate, spectacole, imprimări, participări la festivaluri renumite sau mai puțin cunoscute.  Și-a dorit să marcheze acest moment care coincide cu împlinirea unei frumoase, rotunde vârste, cu lansarea unui volum de poezii (primul său volum de autor, după ce a publicat de-a lungul anilor în peste 45 de antologii colective și simultan lansarea unui CD.

Dubla lansare a avut loc în cadrul unui grandios spectacol, gândit, regizat, montat, susținut de autoare într-o locație elegantă, în inima capitalei.  Locația a fost neîncăpătoare la propriu, cele 240 de locuri pe scaune au fost asaltate de peste 270 de prieteni, oameni din mass-media, vedete, familie, colegi , încununate aceste nume toate, de prezența absolut fermecătoare a Prințesei Lia a României și a Prințului Paul de România.

Partenerii media la această lansare au fost: Prahova TV, Olt TV, CLUBUL DE PRESĂ VALEA JIULUI,  Mondo TV, Trustul de Presă al Armatei, Trustul de presă RADAR DE MEDIA, Trustul de presă AM Press, reviste și publicații de cultură:Literatura de Azi, Ziarul Linia Întâi, Universul Cultural, Pro Arme, Mondnews 24, Revista româno-canado-americană „STARPRESS” ,Societatea culturală Apollon, Grupul Cultural Cervantes, Radio Pro Diaspora și Artele Spectacolului.  Sponsorii  evenimentului au fost – Monarh &AnkeEvents, Leonard Caffe, Domeniile și Cramele Berechet Pietroasele , Tudosia Lazăr, Boromir, CorinneChocolat. Prezentarea acestui eveniment a fost făcută de cunoscutul om de televiziune , jurnalistul Octavian Ursulescu. Actrița Bianca Brad, a recitat câteva poeme din volumul lansat, cu o sensibilitate aparte.

Au luat cuvântul și au vorbit laudativ despre autoare, colegi de generație, oameni din muzica și literatură, din media și presa scrisă: Alteța Sa Prințesa Lia a României, Excelența Sa Ambasadorul Cultural al României la ONU-  George Călin, s criitoarea Carmen Voinea Răducanu, directorul Trustului de Presă Starpress – Ligya Diaconescu –  membru fondator al  Asociației Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (AJRP) Laval, Quebec-Canada, Odilia Roșianu (Redactor șef Revista Literatura de Azi), solista Silvia Dumitrescu, solista Sanda Ladoși cu un discurs foarte frumos despre anii petrecuți împreună cu Camelia la Ansamblul Artistic Doina al Armatei, compozitorii Oleg Baraliuc (Chișinău), Virgil Popescu și Ovidiu Komornyik.

Două dintre melodiile serii, prezente pe albumul audio lansat, au fost ilustrate coregrafic de trupa de dans PRO DANCE – (BailaSalsa – Jimi El Laco  și

”De la-nceput pân’ la sfârșit”  – a compozitorului Bela Andrasi, un artist complex din Lupeni, pe care oamenii Văii Jiului îl cunosc de peste 30 de ani și pe care,  în ultimul an,  l-au aplaudat ca solist vocal și chitarist în formula noua  a trupei COLOR, coordonată de Fane Abrădoaie.

Melodia Testament a adus lacrimi în ochii audienței, prin mesajul său puternic național, patriotic, emoționant și sensibil. Muzica este compusă de  Oleg Baraliuc. Spectacolul a culminat cu melodia compozitorului Virgil Popescu (Așa a fost să fie – MUZICA), la care și-au dat concursul copiii Corului Școlii Româno- Finlandeze, conduși de profesoara Andreea Parfene.

Dorim să-i adresăm felicitări artistei, care ne-a promis că,  anul viitor, în turneul  de lansare al proiectului său, prin țară, va poposi și în Valea Jiului, la Lupeni, iar Clubul de Presă Valea Jiului va fi din nou partener media al evenimentului.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: