BREAKING NEWS: Raport favorabil obținut de senatorul Cristian RESMERIŢĂ pentru legea pensionării anticipate pentru locuitorii Văii Jiului

           Comisia de muncă a Senatului a dat RAPORT FAVORABIL inițiativei legislative a senatorului Cristian RESMERIȚĂ, prin care vârsta de pensionare pentru toți locuitorii Văii Jiului se REDUCE CU 2 ANI FĂRĂ PENALIZARE.  Urmează plenul Senatului.

Această iniţiativă legislativă a  fost depusă  la Biroul Permanent al Senatului în cursul lunii septembrie,  prin care se solicita completarea alin. 5 al art. 65 din Legea 263 – 2010, în sensul introducerii localităţilor din Valea Jiului, astfel încât, locuitorii acestei zone să poată beneficia de pensionarea anticipată cu doi ani, fără a suporta penalităţile aferente.

          „Aşa cum am precizat în expunerea de motive, propunerea legislativă vizează doar persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în Valea Jiului şi care au desfăşurat activităţi lucrative în această zonă timp de minimum 30 de ani consecutiv. Fac precizarea că iniţiativa legislativă este justificată şi de faptul că persoanele care au lucrat în exploatările miniere, au fost expuse ani la rând noxelor şi pulberilor cu efect nociv asupra organismului, iar acest lucru le-a scăzut semnificativ speranţa de viaţă. Iar prin promovarea acestei iniţiative legislative rezolvăm o problemă socială, protejând dreptul efectiv la pensie al tuturor cetăţenilor”, a declarat senatorul Cristian RESMERIŢĂ .

Potrivit senatorului CRISTIAN RESMERIŢĂ, dacă proiectul legislativ va fi votat în Senat și, mai apoi, adoptat și în Camera Deputaților și dacă, în final, va fi promulgat și de Președintele României, atunci toate categoriile sociale și profesionale care au domiciliul stabil de cel puțin 30 de ani într-una din cele sase localități ale Văii Jiului, vor avea dreptul de a-și solicita drepturile de pensie cu doi ani mai repede față de vârsta standard de pensionare prevăzută de lege, fără nici un fel de penalizare. (R.S.)

One comment

  1. Vasile spune:

    Felicitari ! Mai este de aprobat in Senat si la Camera Deputatilor , mai este mult pana la final , speram sa nu se amane adoptare dupa alegerile parlamentare de anul viitor .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: