De Ziua Națională a României, feeria de luminițe ornamentale de sărbători au transformat Lupeniul într-un loc de poveste

              De Ziua Națională, lupenenii s-au adunat cu mic, cu mare, în Parcul de la CAP, unde au petrecut împreună cu administrația locală acest  eveniment important și au trăit momente magice la aprinderea iluminatului festiv de sărbători. La eveniment au fost prezenți, senatorul CRISTIAN RESMERIŢĂ, primarul municipiului Lupeni, Lucian RESMERIŢĂ, viceprimarul Iacob MESAROS, vicepreședintele Consiliului Județean, Sorin Vasilescu precum și consilieri locali și județeni.

Bucuria și mândria de a fi român s-a văzut pe fețele lupenenilor. Zeci de copiii și tineri au fost prezenți, ca niciodată, la primul eveniment de marcă organizat de administraia locală a municipiului Lupeni, în frumoasa lună a cadourilor când se oferă și de dăruiește dragoste, bucurie și fericire, alături de tradiționalele cadouri. Iar cadoul oferit lupenenilor a fost un spectacol inedit care a atras mii  de lupeneni în parc.

Milioane de beculețe au strălucit în seara zilei de 1 Decembrie cu ocazia aprinderii Iluminatului Festiv de Sărbători în municipiul Lupeni.

Feeria de lumini a transformat localitatea într-un loc de poveste, imaginile desprinse parcă din basme precum și colinzile  care au răsunat la ceas de seară în Parcul CAP, devenit neîncăpător pentru locuitorii municipiului Lupeni, prezenţi într-un număr foarte mare, au făcut ca întreaga asistență să fie cuprinsă de magia Sărbătorilor de Crăciun.

Îndrăgitul Leo Cosma a încins atmosfera cu melodiile sala antrenante, învitând lupenenii la joc. A împletit jienele cu horele oltenești și dansurile bănățene.

După recitalul îndrăgitului artist din Valea Jiului, pe scenă  a urcat primarul Lucian Resmeriță și zeci de copii. Împreună au aprins luminile de sărbători.

În cuvantul său adresat locuitorilor municipiului Lupeni, primarul Lucian Resmeriță a punctat realizările făcute în acest an, le-a mulțumit partenerilor și celor care s-au ocupat îndeaproape de proiectele care s-au derulat de-a lungul anului. A spus că nu trebuie să-i uităm pe aceia care s-au jertfit pentru libertatea tuturor românilor.

”E nedrept să vezi că au murit oameni pentru ca noi, românii, să fim uniți și încă mai sunt mulți aceia care vor să ne dezbine. Cred că este imperativ și obligatoriu astăzi să ne unim și să devenim acea Românie puternică pe care ne-au lăsat-o moștenire bravii noștri înaintași, chiar dacă alții nu vor să ne vadă uniți și puternici. Nici chiar Uniunea Europeană, din care suntem parte, și e bine că facem parte din aceasta, nu a vrut o Românie puternică și au făcut în așa fel încât,  să ne dezbine. Sigur că e bine să fim parte a Europei Unite, sigur că e bine să fim pro-europeni, dar înainte de toate, eu cred că trebuie să fim pro-România.  Trebuie să fim uniți pentru că doar astfel vom putea să facem lucruri bune în țara noastră, în comunitățile noastre. Vă invit deci să facem cu toții în așa fel încât să iubim această țară, să ne prețuim valorile, să arătăm că am fost, suntem și am rămas români adevărați. La mulți ani români, La mulți ani, Lupeni, La mulți ani, România!”, le-a spus celor prezenți, primarul lupenean.

După aprinderea iluminatului public pentru sărbătorile de iarnă pe scenă au urcat Andrada și Mărinică Paul,  dar și Aurel Moldoveanu, cunoscut ca un  ”one men show”.

Această titulatură o merită cu prisosință, deoarece melodiile sale au electrizat publicul spectator.

La spectacolul oferit lupenenilor s-au împletit muzica populară cu hiturile actuale, nu au lipsit nici colindele care, au deschis astfel, un nou început în viața multora dintre noi, anotimpul iertării, al păcii.

Evenimentul de ieri a fost imortalizat de mii de fotografi și, cu siguranță, cei mai fericiți au fost copiii, care au luat cu asalt figurinele luminoase pentru sărbători,  realizate de echipa de electricieni de la Diacom, ce au lucrat continuu pentru a crea atmosfera feerică în municipiul Lupeni.

Lupeniul a îmbrăcat straie de sărbătoare și odată ce ajungi în parc ai impresia că ești pe tărâmul lui Moș Crăciun.

Și așteptăm cu toți să ningă!

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: