Examenul trichineloscopic, obligatoriu

        Pentru a se evita îmbolnăvirea populației în perioada imediat următoare, reprezentanții DSVSA vin în atenția opiniei publice cu informații utile.  În perioada sărbatorilor de iarnă sunt sacrificați pentru consum familial porci în gospodăriile populației. Proprietarii care dețin porci pentru sacrificare au  obligativitatea efectuării examenului trichineloscopic.

Acesta poate fi efectuat la cabinetele medicale individuale de către medicii veterinari organizați în condițiile legii. ”Aceste cabinete medicale individuale funcționează în toate comunele / orașele / municipiile județului Hunedoara iar programul acestora în această perioadă este zilnic inclusiv sâmbăta și duminica”, se arată in comunicatul DSVSA Hunedoara.

Consumul cărnii fără efectuarea examenului trichineloscopic reprezintă un risc major de îmbolnavire la care se expun persoanele care cumpără și consumă carne de porc a cărei origine nu este cunoscută, provenită din tăieri clandestine sau care nu a fost supusă controlului sanitar veterinar inclusiv pentru examenul trichineloscopic. Iar consumatorii trebuie  să cumpere carne de porc și produse din carne de porc numai din unități autorizate  și înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: