Surprize de sărbători pentru lupeneni

         Chiar dacă vremea a fost una potrivnică, pe angajații de la Diacom i-am găsit la datorie, în parcul de la CAP, dar și din alte zone ale municipului Lupeni. Se fac pregătiri pentru întâmpinarea sărbătorilor de iarnă,  perioada cea mai iubită din an  pentru cei mici și nu numai, când se dăruiesc daruri.

Zona centrală a parcului va dispune și in acest an de o imensă piramidă  de ornamente luminoase. Cei  mici pot și anul acesta să imortalizeze momentul întâlnirii lor cu Moș Crăciun, sania și renii săi  și cu alte figurine luminoase care vor fi amplasate în parc și în alte zone ale orașului. Și în cel mai mare sens giratoriu din Valea Jiului se montează ghirlande  și alte ornamente luminoase. 

Iar cu ocazia sărbătorilor de iarnă, municipalitatea lupeneană intenționează realizarea unui program specific de evenimente și acțiuni menite să creeze o atmosferă festivă în localitate, la care să participe cât mai mulți doritori.

Programul va include manifestări diverse:  culturale, artistice, sportive, de divertisment, târguri tradiționale, acțiuni caritabile pentru familii și persoane în dificultate, iluminat specific sărbătoresc al orașului, festivalul de promovare a datinilor și obiceiurilor românești din perioada Sărbătorilor de Iarnă, Revelion în stradă la trecerea dintre ani, sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie, etc.

Iar în cadrul Consiliului local au fost deja aprobate, din bugetul local sumele necesare  pentru organizarea evenimentelor aferente sărbătorilor de iarnă.

”Pentru localitatea noastră a devenit o tradiție să sărbătorim Revelionul în stradă, să organizăm diferite evenimente cultural-artistice. Dacă multe dintre evenimente vor avea loc la Palatul Cultural, festivalul dedicat tradițiilor și obiceiurilor de iarnă, Festivalul Crailor, va fi orgnizat în parc, pentru că, intenționăm să dăm o altă tentă acestui festival și audiența să fie mult mai mare. Vom  primi colindătorii și sper, ca, împreună să petrecem Ziua Națională, trecerea dintre ani și alte evenimente. Invit încă de pe acum pe cetățenii municipiului Lupeni să fie alături de noi, când vom aprinde iluminatul specific de sărbători, să-l întâmpinăm împreună pe Moș Crăciun  și fie ca cea mai frumoasă perioadă a anului să reunească familiile cu pace și bucurii”, a ținut să declare primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

One comment

  1. LICIU CORINA MIHAELA spune:

    Este de apreciat faptul ca se fac astfel de pregatiri pentru intampinarea sarbatorilor de iarna,dar pe strada Minerilor la nr.39 ,cand vine seara,este bezna totala.Sunt arse trei becuri pe strada.Am facut de doua ori solicitare la primarie, in urma cu doua si trei saptamani,sa vina cei de la Diacom sa inlocuiasca becurile arse si nu s-a intamplat nimic.In plus vine iarna si iar vom fi izolati din cauza drumului groaznic (de tara)la care nu se face absolut nimic de catre Primarie.Pe aceasta strada locuiesc doar oameni in varsta si bolnavi care platesc impozite la fel ca cei din oras.Si pentru ei vin sarbatorile ! As dori un raspuns.Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: