Activități caritabile pentru susținerea Centrului EGAL de la Lupeni

             În perioada următoare, Subfiliala de Cruce Roșie Română Lupeni, organizează în parteneriat cu Primăria și Consiliul local și alți  agenți economici, două evenimente caritabile, având drept scop susținerea activităților din cadrul Centrului Comunitar de Zi EGAL Lupeni.

Primul eveniment va avea loc la Palatul Cutural  și este ediția 2019 a festivalului național concurs ”Brăduțul de Argint”. Festivalul are drept scop promovarea copiilor, tinerilor cu calități vocale și artistice, muzicale și interpretative.
Festivalul va  cuprinde  două secțiuni: cântece de iarnă, pop rock, jazz și folk.

Preselecția concurenților se va face în data de 17 noiembrie la sediul EGAL.

Pentru secțiunea cântece de iarnă și secțiunea folk, taxa de înscriere va fi de 80 ron cu bon fiscal. Juriul festivalului  va fi format din profesori de muzică, interpreți și cantautori cunoscuti. Se vor acorda premii și trofee care sunt din argint și cristal, iar organizatorii vor acorda diplome tuturor participanților. Cel de-al doilea eveniment este balul caritabil   intitulat ”Fac bine. Tu ce faci?” .

El se va desfășura în data de 5 decembrie, chiar de ziua voluntarului. Se vor oferi invitații contra cost în valoare de 100 lei/persoană.

Clubul de Presă VALEA JIULUI este partenerul media al evenimentelor.

Toate donațiile care vor fi făcute,  vor contibui la susținerea activităților care se desfășoară în cadrul Centrului EGAL de la Lupeni.

 Înființat în urmă cu patru ani, pentru a veni în spijinul populației defavorizate, Centrul EGAL  al Crucii Roșii Române a fost vizitat recent  de directorul general Silviu Lefter și directorul de programe, Andreea Furtună.  Împreună cu membrii din boadrul local, aceștia  s-au întâlnit cu primarul Lucian Resmeriță. În cadrul discuțiilor purtate s-a pus în discuție continuarea  funcționării proiectului, inclusiv prin susținerea financiară din cadrul  bugetului local.
Lipsurile materiale, sărăcia şi condiţiile improprii de trai care există la beneficiari acasă  sunt încă vizibile. Prin activităţile derulate de-a lungul timpului,  pe parcursul derulării proiectului, s-a urmărit prevenirea abandonului şcolar, dobândirea de noi abilităţi de viaţă, îmbunătăţirea competenţelor sociale şi personale ale acestora precum şi în rândul familiilor lor. Proiectul care se derulează cu succes la Lupeni, datorită implicării active a cadrelor didactice şi a voluntarilor din Lupeni şi Uricani a devenit acum, un model de bune practici şi pentru alte subfiliale de Cruce Roşie din ţară.

”Până în prezent ne-am atins scopul proiectului, am avut şi părinţii implicaţi în activităţi socio- educative, în sesiuni de consiliere individuală, cursuri de operare calculator, sesiuni de incluziune pe piaţa muncii. În numele subfilialei de Cruce Roşie Lupeni vreau să mulţumesc încă o dată voluntarilor, cadrelor didactice, CL şi CCZ, finanţatorilor, managerului de proiect, care ne-a înţeles nevoile şi solicitările şi sper ca să revigorăm activitatea Centrului EGAL şi prin alte activităţi educaţionale, la care ne-am gândit de tip „After School”, pentru că sunt solicitări venite din partea şcolilor, părinţilor şi doritorilor, care-şi doresc ca elevii să fie supravegheaţi, sprijiniţi la teme şi în alte activităţi, atâta timp cât părinţii sunt la job”, a ţinut să declare directoarea Subfilialei de Cruce Roşie Lupeni, Simona Hîrieaşu.

În prezent, Centrul EGAL din Lupeni este frecventat zilnic de elevi de la școlile lupenene, acolo unde abandonul școlar este iminent.

 

Angella Dumitrașcu

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: