Sărbători luminate feeric la Lupeni

          Municipiul Lupeni va îmbrăca, curând și el,  straie de sărbătoare.  Încă de la  debutul lunii noiembrie, administrația locală a decis începerea  pregătirilor  pentru întâmpinarea sărbătorilor de iarnă.

Echipe mixte de electricieni de la Diacom  au trecut deja la montarea ghirlandelor luminoase pe principalele artere ale municipiului Lupeni. Vor exista și unele surprize pe care le vor oferi edilii locali  Parte din ornamentele care vor împodobi localitatea provin din anii trecuți, dar s-au alocat din buget  și 100 mii de lei care va fi costul montării și demontării acestora.

”Doresc ca și anul acesta, municipiul Lupeni să aibă cel mai frumos iluminat ambiental de sărbătorile de iarnă. Ne pregătim să întâmpinăm Crăciunul și Anul Nou cu bucurie, vom organiza în premieră, Festivalul Crailor în aer liber pentru ca, tot mai mulți oameni să ne vadă tradițiile și obiceiurile unice în România,  de aici, din Valea Jiului. Ne dorim să fim cel mai frumos împodobit  oraș din Valea Jiului  și cu toții să ne bucurăm de sărbătorile de iarnă și pe această cale vă invit să fiți alături de noi, la toate evenimentele care vor avea loc în cea mai frumoasă lună din an, atât la Palatul Cultural cât și în aer liber”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Ornamentele sunt  din ce în ce mai  variate, de la figurine care îl întruchipează pe „Îngerul Gabriel”, la  o sanie cu ren care-l poartă pe Moş Crăciun, un pom de Crăciun luminos, o arcadă luminoasă, dar și ghirlande care vor fi montate pe stâlpii de iluminat public din  municipiul Lupeni.

La sărbătorile de iarnă în Valea Jiului se desfășoară o adevărată competiție între oraşele Văii Jiului, fiecare dintre edilii locali, fălindu-se cu frumusețea ornamentelor existente în localitatea pe care o păstoresc.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: