Legea prin care senatorul Cristian RESMERIŢĂ doreşte să scadă vârsta de pensionare pentru toţi locuitorii Văii Jiului, a intrat în circuitul de avizare al SENATULUI

                Legea  prin care senatorul Cristian RESMERIŢĂ doreşte să scadă vârsta de pensionare cu doi ani pentru toți locuitorii care locuiesc de cel puțin 30 de ani în localitățile Văii Jiului, a fost trimisă spre avizare la trei comisii de specialitate ale Senatului, iar Comisia de Muncă va emite Raportul.                 „Sper ca senatorii, indiferent de culoarea lor politică, să mă sprijine în acest demers, foarte important pentru toţi cetăţenii din Valea Jiului”, a declarat senatorul Cristian RESMERIŢĂ .

Această iniţiativă legislativă a  fost depusă  la Biroul Permanent al Senatului în cursul lunii septembrie,  prin care se solicita completarea alin. 5 al art. 65 din Legea 263 – 2010, în sensul introducerii localităţilor din Valea Jiului, astfel încât, locuitorii acestei zone să poată beneficia de pensionarea anticipată cu doi ani, fără a suporta penalităţile aferente.

„Aşa cum am precizat în expunerea de motive, propunerea legislativă vizează doar persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în Valea Jiului şi care au desfăşurat activităţi lucrative în această zonă timp de minimum 30 de ani consecutiv. Fac precizarea că iniţiativa legislativă este justificată şi de faptul că persoanele care au lucrat în exploatările miniere, au fost expuse ani la rând noxelor şi pulberilor cu efect nociv asupra organismului, iar acest lucru le-a scăzut semnificativ speranţa de viaţă. Iar prin promovarea acestei iniţiative legislative rezolvăm o problemă socială, protejând dreptul efectiv la pensie al tuturor cetăţenilor”, a declarat senatorul hunedorean. (R.S.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: