La Lupeni, o nouă GRĂDINIŢĂ în cartierul Viitorului

              Așa cum promitea în campania sa electorală,  asigurarea infrastructurii educaționale pentru viitorul municipiului Lupeni  a fost o prioritate pentru primarul Lucian Resmeriță.

             ”Continuăm investițiile în municipiul nostru. De săptămâna aceasta au început lucrările la noua grădiniță din Cartierul Viitorului. Ne dorim condiţii cât mai bune pentru copii din municipiul Lupeni. Este într-un cartier unde aveam o mare nevoie de o grădiniță. Sunt destul de multe familii care nu își duc copiii la grădiniță din diverse motive, inclusiv distanța mare, și dorim ca acolo în cartier să avem o astfel de instituție de învățământ preșcolar”, a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriţă.

În luna august a.c., primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă, a semnat documentele aferente pentru construirea unei noi grădiniţe, obiectiv solicitat de autorităţile administraţiei locale din muncipiul Lupeni şi inclus pe lista investiţiilor ce urmează a fi realizate, în perioada imediat următoare, de către Minsterul Educaţiei Naţionale.

Contractul pentru această investiţie a fost semnat la Deva, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, în prezenţa inspectorilor de  specialitate şi a inspectorului şcolar general al judeţului Hunedoara, prof. Maria Ştefănie.

 „Am semnat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara,  documentele pentru construirea unei noi grădiniţe cu program normal în municipiul Lupeni. Noua instituţie locală de educaţie va fi situată în Cartierul Viitorului din municipiul Lupeni şi va avea trei săli de clasă pentru trei  grupe de copii care vor avea ocazia să-şi înceapă aici, într-o clădire nouă, dotată corespunzător cerinţelor în materie, primii paşi în educaţie. Pentru noi ca reprezentanţi ai administraţiei locale este foarte important să asigurăm condiţii optime pentru dezvoltarea copiilor. O dezvoltare armonioasă de la cele mai fragede vârste contribuie la modelarea caracterelor viitorilor adulţi”, a completat  Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Municipiul Lupeni este acum partenerul Ministerului Educaţiei Naţionale în cadrul proiectului naţional „Construcţii Grădiniţe Regiunea Vest”. Într-o şedinţă de îndată, consilierii locali ai municipiului Lupeni au aprobat contribuţia proprie în acest proiect care se ridică la suma de 6.656,99 lei, din valoarea totală a proiectului de 332.849,69 lei, inclusiv TVA.

Executantul a început de luni, 21 octombrie, construcția grădiniței  în baza ordinului de începere a lucrărilor, pentru fiecare obiectiv în parte, în limita creditelor bugetare anuale aprobate, şi semnarea de către părţi a Procesului Verbal de Predare şi Primire a Amplasamentului.

Ordinul de începere al execuţiei lucrărilor este și  condiţionat de aprobarea creditelor bugetare anuale. Sursele de finanţare a grădiniţelor ce fac obiectul acestei licitaţii sunt asigurate de Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Acordul de Împrumut nr.1573/2006 ratificat prin HG 1454/2007 încheiat între România prin Ministerul Economiei şi Finanţelor şi BDCE.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: