Servim comunitatea și tinerele talente

           Palatul Cultural “Minerul”  a găzduit miercuri, 16 octombrie, un eveniment  de o înaltă ținută, organizatori fiind, Fabrica de Pian, Lions Club Petroșani ”Via Regis” în colaborare cu Primăria şi  Consiliul Local al Municipiului Lupeni.

Evenimentul caritabil a reunit la Lupeni, toată ”lumea bună” a Văii Jiului, oameni de afaceri care să susțină proiectul caritabil, care-și propune achiziționarea unui pian concert, pentru tinerele talente care învață la Școala Gimnazială I.G. Duca.

Amfitrionii evenimentului au fost Mihaela Maxim, președintele leilor din Valea Jiului și Cosmin Kiss – director adjunct în cadrul școlii petroșenene.

La evenimentul caritabil a participat și senatorul Cristian Resmeriță care i-a felicitat pe organizatorii evenimentului și le-a spus celor prezenți că ”este onorat să fie prezent la o asemenea acțiune de anvergură, care are un scop nobil. Viitorul nostru este cel al copiilor și tinerilor și trebuie să sprijinim orice acțiune de acest gen”.

În cadrul evenimentului caritabil au evoluat în programul artistic prof. Aurelian Epuraș, Carmen Macovei, Claudia Șponor. Acasă, folkistul Cătălin Stepa a readus în atenția auditoriului select  compozițiile proprii și ale mamei lui, Tatiana.

Una dintre cele mai talentate soliste ale Văii Jiului, care a adus o salbă de premii școlii la care învață, Delia Stana, a atras ropote de aplauze pentru interpretarea inedită.

Fiecare dintre participanți au contribuit cu câte o donație, pentru acoperirea costurilor pianului atât de dorit de artiștii talentați ai Văii Jiului. Cât despre organizatori, leii Văii Jiului și-au început activitatea în 2017 și de-a lungul celor doi ani au organizat diferite evenimente  cum ar fi: vizitarea căminului de bătrâni de la Petroșani testarea oftalmologică  și a diabetului pentru copiii Centrului de Plasament din Lupeni, acțiuni de ecologizare, cursuri pentru profesori, sărbătorirea centenarului la Palatul Cultural, hrană pentru copiii și senorii Văii Jiului.

Voluntarii de la Lions Clubul Petroșani “Via Regis” împreună cu voluntarii de la Leo și alți elevii din Liceul Teoretic “Mircea Eliade” Lupeni au experimentat ce înseamnă să trăiești în întuneric. Scopul acestui exercițiu a fost dezvoltarea empatică față de cei care au deficiențe de vedere, conștientizarea tinerilor, că cel mai greu este, cu siguranță, lipsa vederii.
“A merge cu un prieten prin întuneric este mult mai bine, decât a merge singur prin lumină”, spunea Helen Keller, scriitoare americancă nevăzătoare și fără auz.

Angella Dumitrașcu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: