”Un million de stele” s-au aprins din nou, la Petroșani

          Țara de orgine a acțiunii de solidaritate „Un Milion de Stele”, asemenea cuvântului „solidaritate”, este Franța. Acțiunea a fost inițiată de voluntari ai Caritas, care în perioada de Advent al anului 1984, în localitatea Annecy, au colectat donații oferind lumânări trecătorilor.

În 1997 Caritas Franța a organizat pentru prima dată la nivel național acțiunea intitulată la început „Zece Milioane de Stele”. Popularitatea evenimentului a crescut încontinuu de-a lungul anilor, azi fiind organizat în peste 15 țări din Europa sub denumirea de „Un Milion de Stele”. Organizațiile Caritas din România s-au alăturat acțiunii începând din 2009.

Cum se derulează această acțiune? În fiecare an, într-o după-amiază frumoasă de toamnă, localnicii cu sensibilitate socială se adună într-o locație centrală din oraș, unde au posibilitatea de a achiziționa candele în schimbul unei donații, iar apoi aprind candelele în semn de solidaritate pentru semenii noștri aflați în nevoie. Din sutele de candele aprinse de sute de participanți este formată crucea arzândă – sigla Caritas, simbolul iubirii față de semenii noștri. „Un Milion de Stele” este an de an o experiență care încântă ochii și încălzește sufletul, căci oferă oportunitatea de a constata că cel care întâmpină dificultăți, în comunitatea noastră, nu este niciodată singur.

Și anul acesta, acțiunea s-a desfășurat la Petroșani și a adunat voluntari, beneficiari, sponsori, etc.

Inițiativa voluntarilor de la Caritas pentru o cauză nobilă – ajutorarea vârstnicilor si persoanelor cu dizabilităţi – a strâns, şi în acest an, un număr mare de copii, părinţi şi bunici care s-au alăturat acestei frumoase acţiuni. Marcată prin candele aprinse în forma simbolului asociației, această acţiune caritabilă adună laolaltă mulţi oameni care simt nevoia firească de a face un gest simplu, dăruind o parte din resursele lor pentru cei aflaţi în nevoie”, a conchis la finalul evenimentului, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Ella Schreiber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: