Reprezentanții INCD INSEMEX Petroșani au participat la a doua întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere

           În perioada 10-11 septembrie 2019, reprezentanții INCD INSEMEX Petroșani au participat la a doua întâlnire a Forumului Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Securităţii Industriei Miniere. Evenimentul internațional a avut loc in Sankt Petersburg, Rusia, fiind organizat de către Serviciul Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică și Nucleară – ROSTECHANDZOR, țara noastră fiind reprezentată în cadrul întâlnirii de domnii Dr. ing. Emilian Ghicioi si Dr. ing. Nicolae Vlasin, institutul din Petroșani fiind membru fondator din partea României al acestui organism internațional.

Forumul Internațional al Autorităților de Reglementare în Domeniul Securității Industriei Miniere este conceput ca un cadru care să faciliteze dezbaterile și discuțiile tehnice pe probleme de tehnica securității în industria minieră de cărbune, cadru ulterior extins pentru întreaga industrie minieră, incluzând pe agenda permanentă de lucru și problemele de protecția mediului implicate în activitățile miniere. Deschiderea dezbaterilor a fost marcată de discursul președintelui Serviciului Federal pentru Supraveghere Ecologică, Tehnologică și Nucleară, domnul Alexey Aleshin.
Fiecare sesiune a cuprins prezentări ale materialelor din domeniu, fiind urmate de comentarii și întrebări pe marginea celor expuse.
Dezbaterile au continuat cu ultimele concluzii și observații asupra Termenilor de Referință (Terms of Reference), parte constitutivă a Statutului Forumului Internațional al Autorităților de Reglementare în Domeniul Securității Industriei Miniere
Ședința s-a încheiat cu aprobarea, în unanimitate, a Termenilor de Referință, cu modificările propuse de membrii forumului, reprezentanți ai Republicii Populare Chineze.
Întrunirea a adus la aceeași masă participanți ai statelor din Uniunea Europeană cât și din afara acesteia, respectiv din Germania, România, Belarus, Azerbaidjan, Kazahstan, Tadjikistan, Turcia, Republica Kârgâză (Kirghizstan), Vietnam, China, Uzbekistan și Rusia, un total de 48 reprezentanți din 12 țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: