Lucian RESMERITA: ”Evoluția comunității noastre, dezvoltarea municipiului Lupeni se datorează lor, vârstnicilor”

              Pentru comunitatea lupeneană sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice a devenit o tradiție. Palatul Cultural a găzduit și anul acesta  două spectacole destinate seniorilor lupeneni și nu numai, pentru că numai la Lupeni se organizează astfel de evenimente, în cinstea celor care au contribuit la dezvoltarea localității.

Încă de la intrarea în palat, sărbătoriții zilei au fost întâmpinați cu câte o floare și  cutie de bomboane fine, de senatorul Cristian Resmeriță, de consilierii locali și de  angajați din cadrul  primariei.  Într-un cadru festiv,  au fost felicitate  cuplurile care au conviețuit mai bine de cinci decenii împreună: Drăgan Dumitru și Alexandrina, Haas Ioan și Ecaterina, Laszlo Ludovic și Maria, Tomescu Vasile și Maria.

Cei doi protagoșiști ai spectacolului Oana Sârbu și Ducu Bertzi i-au purtat  pe cei prezenți în negura timpului, în vremurile tinereții. Remizate și interpretate într-un mod original de îndragita protagonistă a seriei ” Licenii”  Oana Sârbu a readus în atenția celor prezenți la cele două spectacole, melodii de neuitat, cantece vechi, șlagărele care au consacrat-o. Nu a lipsit din recital,  nici  melodia care redă așa de frumos, anii de liceu: ”cu emoții la română … și te crezi, legendar Prometeu”.

Un alt colaj de muzică internațională remixată și care a plăcut publicului spectator au atras ropote de aplauze pentru îndăgita interpretă.

Folkistul Ducu Bertzi, îndrăgit de mulți pentru sensibilitatea și interpretării, a adus în atenția publicului melodii de dragoste, populare și patriotice:  ”Hei, suflet fără chei, Fără porţi şi fără ziduri, Laşi în urmă numai riduri”, ”M-am îndrăgostit de ea, ”Și de-ar fi” , ”Nu regret” și multe, multe altele. 

Orasul și municipiul Lupeni va merge mai departe prin munca pe care ați depus-o dumneavoastră. Și vă explic și de ce. Foarte mult din ceea ce este construit în municipiul Lupeni  a fost construit de generația dumneavoastră  și în mometul de față cred că rolul pe care il aveți este cel mai important, pentru că, rolul unui adult crește și  mai mult, în momentul în care are de crescut copii, în momentul în care are grijă de nepoți, pentru că, cei care ne sunt nepoți,  o să ducă Lupeniul mai departe. Și de aceea eu vă mulțumesc, vă urez multă sănătate, vă mulțuumesc pentru toată implicarea pe care o aveți în viața comunității din Lupeni”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

La finalul celor două spectacole, sărbătoriții zilei au fost întâmpinați cu câte  cupă de șampanie, s-au depănat amintiri și s-au legat prietenii noi. Seara a fost una reușita, de succes,  pentru comunitatea lupeneană, deoarece Palatul Cultural oferă acum, posibilitatea organzării unor evenimente de o asemenea amploare.

”Avem datoria de onoare de a-i respecta și prețui nu doar pentru că sunt părinții și bunicii noștri, ci și pentru că, în bună parte, evoluția comunității noastre, dezvoltarea municipiului Lupeni, se datorează lor,  este rodul  muncii acestora.  Iar încrederea de care ne bucurăm noi, cei din administrația locală, din partea dânșilor, este onorantă și ne bucurăm că avem șansa de a învăța din experiența dumnealor și de a face ceea ce trebuie pentru ca, la Lupeni, să facem și administrație, să ne ocupăm și de problemele socială, dar să ne și bucurăm de astfel de momente de sărbătoare. Le mulțumesc seniorilor din comunitatea Lupeni, le doresc sănătate, fericire și viață îndelungată. La mulți ani !”, a  conchis în mesajul său și primarul Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: