”Familia și valorile fundamentale ale creștinismului rămân la Petroșani și în România repere morale foarte importante”

          Sala de marmură a Primăriei Petroșani a găzduit și anul acesta festivitatea de premiere ale cuplurilor de aur, din comunitate. Amfitrionii acțiunii au fost, primarul Tiberiu Iacob Ridzi, viceprimarul Florin Nicolae cât și cele 20 de cupluri care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie. Le-au fost martori, copiii, nepoții  și prietenii de familie.

Primii care au fost felicitați  de administrația locală au fost cele trei familii,  care au împlinit  65 de ani de căsnicie.  Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi i-a strigat, rând pe rând, începând cu decanii de vârstă, Alexandrina și Tudor PĂTRAŞCU, urmați de Verginia și Vasile GHIORTU și de Maria și Paul BĂRCAN, înmânându-le câte o ”diplomă de fidelitate”  și câte un  mic ajutor  material.

 ”Au fost și sunt  oameni de bază și ai comunității din care au făcut parte, cu realizări la locurile de muncă sau cu fii și fiice care le-au dus numele mai departe”, a spus celor prezenți primarul petroșenean.
Au mai primit, de asemenea, din partea Primăriei și Consiliului Local Petroșani, în numele comunității locale, chiar din mâna primarului, diplome de fidelitate, o sumă de bani a câte 500 lei de familie și flori pentru doamne, următoarele distinse familii: Ioan și Olga ARUȘTEI, Victor și Ștefana BAKO, Ioan și Ana BURLEA, Constantin și Ana CIOBANU, Iozsef și Eva-Margareta KOVÁCS, Vasile și Maria LUPU, Ion și Ghizela MICUȚA, Ștefan și Maria MIKO, Petru și Cornelia MUCENIC, Nicolae și Eugenia NIȚĂ, Constantin și Ileana PAVELONESCU, Carol-Nicolae și Paraschiva RAKOCZI, Iulian și Valeria REVNIC, Arsente și Maria-Teodora ROPAN, Grigore și Viorica ȘTEFAN, Sandor și Rozalia VAD, Florian și Paula-Sabina VĂDUVA. 
După premiere, talentata Adonia Antonescu, puștoaica din Petroșani cu glas de aur, le-a făcut acestor venerabili cetățeni ai Petroșaniului și un scurt cadou muzical.
În fine, totul s-a încheiat ca de obicei, cu ciocnirea cupelor de șampanie și cu poze de grup făcute de familiile prezente alături de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, imagini care pentru fiecare familie suntem convinși că vor rămâne în nemurire.
„Am premiat și anul acesta familiile care au avut și au 60 de ani, respectiv 50 de ani de căsnicie cu ocazia acestei zile  de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, așa cum cred că v-am obișnuit an de an. Anul acesta am avut și o premieră: e vorba de o familie care are 65 de ani de căsnicie, ambii, soț și soție având frumoasa vârstă de 88 de ani! Dumnealor cred că sunt un model pentru întreaga comunitate, ori așa ar trebui să fie. Mă bucur să observ că în fiecare an sunt tot mai multe astfel de familii care ating cinci decenii sau șase decenii de căsnicie, ceea ce să recunoaștem,  că nu-i deloc puțin! E un motiv în plus de a avea cu toții încredere că familia și valorile fundamentale ale creștinismului rămân în Petroșani și în România repere morale foarte importante și noi ne bucurăm că dumnealor există și că Dumnezeu îi ține în viață alături de cei dragi lor. Le doresc și pe această cale un sincer și călduros La Mulți Ani, să se bucure de familie, de copii, de nepoți și să fie fericiți în continuare!”, a  sus la finalul evenimentului, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Pentru aceste premieri ale cuplurilor de aur ale municipiului Petroșani au fost alocate sumele necesare din bugetul local.(E.D.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: