Organizaţiile PSD din Colegiul deputatului Resmeriţă au obţinut cel mai bun scor din ţară

lupeni spect            Alegerile pentru Parlamentul European au demonstrat încă o dată că în Valea Jiului şi în special în Colegiul de Vest, Partidul Social Democrat are cei mai mulţi şi mai fideli votanţi, obţinând în 25 mai, cu peste 51%, cel mai bun scor din ţară.  

În ultima zi a campaniei electorale, municipiul Lupeni a primit vizita candidaţilor care au venit însoţiţi de personalităţi ale Social Democraţilor. Îmbrăcate în straie populare, doamnele din PSD au adus un plus de imagine campaniei electorale care s-a încheiat cu un frumos spectacol, primii care au dat startul distracţiei fiind micii artişti de la Ansamblul “Doruleţul” din Vulcan, urmând pe scenă apoi, componenţii Ansamblului “Mesagerii Iubirii” din Lupeni. Aceştia ne-au făcut să fim mândri că suntem români şi că tradiţiile şi obiceiurile populare strămoşeşti nu se vor pierde, atâta timp cât, încă tânara generaţie se îndreaptă către folclor.

În calitatea sa de gazdă, deputatul Cristian Resmeriţă şi-a anunţat invitaţii speciali veniţi de la Bucureşti şi Bruxelles care au reiterat în intervenţiile lor că „Valea Jiului ajută România şi România trebuie să ajute Valea Jiului”. Au urcat pe scenă, preşedintele Camerei Deputaţilor, cel de-al treilea om în stat, Valeriu Zgonea, europarlamentarul Corina Creţu, prima care deschide lista candidaţilor pentru un loc în Parlamentul European, ministrul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici, Damian Drăghici, deputaţii Natalia Intotero şi Laurenţiu Nistor, preşedintele PSD Hunedoara, primarii PSD din Valea Jiului, senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu, lideri de campanie locali, etc. „Suntem onoraţi să avem la Lupeni colegi dragi nouă din partid pentru care luptăm să acceadă în Parlamentul European. Avem certitudinea că vor fi cei mai buni şi vor atrage şi pentru Valea Jiului fondurile necesare dezvoltării comunităţilor”, a spus deputatul Cristian Resmeriţă.

“Îmi doresc ca românii să trimită în Parlamentul European acea echipă capabilă să lupte demn pentru România. Candidaţii PSD sunt exemple de performanţă care, în mod sigur, vor fi cei mai buni ambasadori ai ţării noastre. S-au făcut şi se pot face în continuare lucruri bune pentru cetăţenii noştri. Dar este important să înţelegem că, o Europă puternică înseamnă şi o Românie puternică. În calitate de ministru al fondurilor europene, mă bazez pe echipa PSD pentru a aduce cât mai mulţi bani nerambursabili, într-o Românie în care dorinţa de a construi şi de a face acest lucru în mod responsabil şi eficient a devenit un obiectiv serios din 2012, de când am preluat guvernarea. Valea Jiului are nevoie de fonduri europene, localităţile ei au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta. Avem şcoli făcute din bani europeni, avem proiecte importante care au generat şi generează locuri de muncă, avem o altfel de susţinere din partea Europei şi o echipă care a reparat greşeli ale trecutului şi care, va lupta mai departe pentru ca acest sprijin să continue să fie acordat României şi dumneavoastră aici, în Valea Jiului. Dragi prieteni, Valea Jiului ajută România şi România trebuie să ajute Valea Jiului! Din poziţia pe care o ocup în Guvernul României, am sprijinit în Valea Jiului, şi în orice altă zonă a ţării în care românii au avut nevoie, implementarea proiectelor cu finanţare europeană. Voi continua să o fac, pentru că dumneavoastră şi Partidul Social Democrat mi-aţi oferit ocazia să fiu aici, să fiu ministru în cabinetul Ponta. Simt o obligaţie de a întoarce această încredere prin munca pe care o voi depune în continuare, pentru cetăţenii ţării mele. Promisiunea mea este că mă voi apleca asupra acestor două obiective pentru oamenii de aici. O fac pentru că este datoria mea şi pentru că vreau să simţiţi în fiecare zi mândria de a fi români”, a ţinut să declare ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici.

În calitatea sa de vicepreşedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, Corina Creţu a fost unul dintre cei mai activi europarlamentari români, luptând pentru atragerea fondurilor europene şi susţinând iniţiative de care au   beneficiat toţi cetăţenii din ţările comunitare.

            “Mesajul nostru în Parlamentul European va fi identic cu cel pe care l-am susţinut şi promovat în campania electorală, avem o Românie frumoasă, dar şi români curajoşi, muncitori, civilizaţi şi performanţi. Prietenii lui Traian Băsescu continuă să nu accepte că românii sunt mândri de ei şi că redevin puternici în Europa. Dacă mai adăugăm şi faptul că extremiştii şi euroscepticii vor avea o reprezentare solidă în Parlamentul European, iar una dintre temele abordate de aceştia va fi restrângerea libertăţii de circulaţie în Uniunea Europeană, echipa noastră va fi cea care îi va apăra pe români în Parlamentul European”, a ţinut să declare alegătorilor, Corina Creţu.

Cel de-al treilea om în stat, Valeriu Zgonea, a făcut o retrospectivă a istoriei municipiului Lupeni, despre greutăţile pe care minerii şi familiile acestora au trebuit să le îndure de-a lungul anilor. “În urmă cu 10 ani, Lupeniul avea de două ori mai mulţi locuitori ca acum. Pentru o revigorare reală, comunitatea de aici are nevoie de investiţii, de proiecte europene care să creeze locuri de muncă. Mă bucur că, la această întrunire alături de mine a fost şi Corina Creţu, un om deosebit, cu experienţă în Parlamentul European. V-a vorbit despre proiectele concrete ce se pot implementa la dumneavoastră, printr-o echipă puternică ce   trebuie trimisă la Bruxelles. Astfel de oameni, mândri şi implicaţi, cu energia necesară pentru a atrage investiţii, trebuie să ne reprezinte în Europa!”, a concluzionat în finalul întâlnirii electorale preşedintele Camerei Deputaţilor.

Lupenenii cât şi cei care au fost alături alianţei PSD-UNPR- PC au vizionat apoi spectacolul, pe scenă evoluând artişti consacraţi şi iubiţi în Valea Jiului, cum au fost Andrada şi Mărinică Paul şi Tinu Vereşezan. Finalul spectacolului le-a aparţinut Alessiei şi lui Morris. Iar focul de artificii a anticipat victoria de duminică noaptea, Colegiul de Vest al deputatului Cristian Resmeriţă obţinând cel mai bun scor, la nivelul întregii ţări.

   Au confirmat că sunt cei mai buni

După o campanie electorală decentă, ziua de duminică, cea a alegerilor, s-a desfăşurat în Colegiul de Vest fără incidente şi, mai ales, fără surprize. După încheierea scrutinului şi numărarea voturilor, scorul de peste 51% a fost o recunoaştere a faptului că locuitorii Văii Jiului au încredere că cei cărora le-au acordat votul ne vor face “Mândri că suntem români”.

„Vreau să mulţumesc locuitorilor municipiului Lupeni pentru încrederea acordată”, a ţinut să declare primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, cel care aşteaptă de la colegii săi sprijin pentru proiectele care vor duce la dezvoltarea comunităţii pe care o păstoreşte. Şi cum la Lupeni a venit şi Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, care a fost impresionat de frumuseţile locului, arătându-şi disponibilitatea de a sprijini orice proiect viabil pe fonduri europene, care poate crea locuri de muncă.

“Doresc să mulţumesc organizaţiilor de partid din judeţ şi din Valea Jiului şi în mod deosebit celor de la Uricani, Lupeni şi Vulcan pentru efortul deosebit pe care l-au depus şi să subliniez că, din punct de vedere al rezultatelor obţinute la alegeri, Colegiul de Vest din Valea Jiului se situează pe primul loc la nivel naţional. Mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat încrederea”, a ţinut la rândul său să transmită, deputatul Cristian Resmeriţă.

Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile pentru Parlamentul European (PE) în judeţul Hunedoara cu votul decisiv al alegătorilor din Valea Jiului. obţinând scorul de 37 %, adică 47.660 de voturi valabil exprimate. Potrivit rezultatelor finale oferite de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara, pe locul al doilea se clasează PNL, cu 27.815 voturi valabil exprimate (21,59 % ), urmat de candidatul independent Mircea Diaconu, cu 9.793 de voturi (7,6 % ). Aici se încheie podiumul, restul candidaţilor având satisfacţia morală că au participat. Dacă luzării din PDL şi PNL anunţau înaintea alegerilor că se coalizează pentru “o dreaptă închegată”, nu luau nici măcar cât să treacă pragul electoral. Important este că şi-au dat arama pe faţă, iar la prezidenţiale vor fi taxaţi de electorat exact aşa cum merită nişte mincinoşi şi farisei.   Elena DRAGOMIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: