Povestea unui erou lupenean stabilit în America!

      Cei demni de respect şi de admiraţie trebuie să primească recunoaştere publică, cu voce tare. Un astfel de personaj este și lupeneanul Mihai Jurca, stabilit în Las Vegas, care lucrează șofer pe tir. Anul acesta, pe 15 iunie, a devenit erou, salvând o femeie care a suferit un atac de inimă. Redăm în continuare povestea lupeneanului ”erou”, poveste care ne-a fost relatată de Sinca Toma Romulus, tot din Lupeni.

           ”Numele meu este Sinca Toma Romulus sunt din Lupeni, acum locuiesc la Marino (provincia Roma) și am un prieten pe care îl cheamă Mihai Jurca (de asemenea din Lupeni) stabilit în Las Vegas care lucrează șofer pe tir. Pe 15 iunie în una din cursele pe care le face regulat s-a oprit într-o parcare, unde nu se oprea de obicei. Acolo mai erau două femei mamă și fiica, de aproximativ 80 și 60 de ani. Femeia mai tânără a suferit un atac de inimă exact când românul nostru se afla acolo. Acesta i-a acordat primul ajutor cu un masaj cardiac timp de cca 15 minute până ce a ajuns salvarea și a fost dusă la spital. Două luni mai târziu, prietenul meu a fost sunat de acea doamna care dorea să îl întâlnească și să îi mulțumească pentru ca i-a salvat viața și nu mică i-a fost mirarea ca la acea întâlnire, reprezentanții de la pompieri și serviciul de urgențe din Whatcom (statul Whashington) i-au dat omului nostru o medalie! Diploma a fost acordată de Bruce Anselm vicecomander și Joe Noonchester asistent șef la North Whatcom Fire and Rescue. Pe medalie este scris: domului Mihai Jurca pentru meritul de a fi salvat viața doamnei Dacuke Hutchings!”.

Oameni ca lupeneanul Mihai Jurca ne fac viața mai frumoasă și ne dau motive de mândrie, înseamnă că mai avem o speranță că, totuși, nu e totul pierdut.(R.S.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: