Gara Petroșani, reabilitată și modernizată din temelii, își așteaptă inaugurarea

        După ani mulți de așteptare, iată că, în curînd vom participa la inaugurarea  ”noii”  gări din Petroșani. Monument istoric, care a împlinit 100 de ani, gara din municipul Petroșani a îmbrăcat haine noi, fiind reabilitată și modernizată din temelii.

Edilii petroșeneni au făcut de nenumărate ori demesurile necesare către Regionala Timișoara, pentru ca, gara, poarta de intrare către întreaga zonă a Văii Jiului să fie cuprinsă în programul de reabilitări.   Numai horărârea din instanță a făcut ca lucrările să înceapă în luna iulie  și timp de trei luni, constructorul să lucreze la foc continuu, sub directa îndrumare a consilierului și secretarului Asociaţiei Comitetului de Inițiativă Valea Jiului, Viorel Pascu.

Gara  Petroșani a fost reabilitată și modernizată din temelii, constructorul urmând  să finalizeze lucrările în curâmd. Gara va avea  sala de așteptate, turiștii vor avea un punct de informare, bufet, toate condițiile civilizate, pentru o gară demnă de secolul XXI.

Din discuțiile purtate cu Dorel Şchiopu, acesta ne-a dezvăluit faptul că, gara va fi un reper al istoriei naționale și a personalităților care fac cinste Văii Jiului. Toate vor fi dezvăluite la momentul oportun.

În prezent se fac ultimele retușuri la toalete, camera pentru Mama și Copilul  vor fi dotate cu wc-uri pentru copii și pentru adulți, chiuvete, cădiță pentru micuții aflați în fașă, toaletă pentru persoanele cu dizabilități, toalete pentru bărbați și femei. Pentru personalul care deservește Gara Petroșani  toaletele vor avea și cabină de duș.

Este un vis pe care cei din gară îl apreciază la fel ca și cetățenii Văii Jiului. Acum am în lucru halta Lunca Jiului. Urmează un alt vis”, a transmis consilierul Viorel Pascu.

Angella Dumitrașcu

One comment

  1. Cetateni spune:

    Felicitari pentru modernizarea Gara Petrosani ! Speram ca PSD sa asfalteze DN 7A Cheile Jietului) spre Voineasa si spre Transalpina si DN 66A spre Herculane si atunci noi cetateni Vaii Jiului am fi multumiti ca am votat de 29 ani cu PSD .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: