Alocări pentru reabilitarea corpului vechi la spitalul lupenean

            Asigurarea unui act medical optim pentru locuitorii municipiului Lupeni este şi reprezintă unul dintre dezideratele actualei administraţii publice locale. Imaginea spitalului s-a schimbat în mod vizibil, iar acest lucru va fi în avantajul pacienţilor şi beneficiarilor de servicii medicale.

Construit în anul 1927 de Casa Regală pentru comunitatea din Lupeni, corpul vechi al spitalului lupenean va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Și acest lucru se datorează alocării  sumei de 20 milioane de lei acestor lucrări, iar  modernizarea infrastructurii din sănătate este una din prioritățile autorităților locale din municipiul Lupeni.     Aici, în ultimii ani, s-au făcut o serie de investiții în reabilitarea clădirii Spitalului Municipal Lupeni și, mai ales, în achiziția de echipamente și apartură medicală de ultimă generație, atât din fonduri locale sau guvernamentale, cât mai ales din fonduri europene.

Primarul municipiului Lupeni Lucian Resmeriță consideră  că,  încă mai este nevoie  și  de alte investiții  pentru ca unitatea medicală din Lupeni să corespundă tuturor cerințelor. ”Ne dorim ca Spitalul din Municipiul Lupeni să fie unul frumos și util cetățenilor, să fie curat, să aibă circuite corespunzătoare normativelor europene în materie, ne dorim să aibă saloane moderne și cabinete medicale dotate la cel mai înalt nivel, pentru că ne dorim ca serviciile medicale de care beneficiază aici cetățenii municipiului Lupeni,  să fie unele  de standarde europene. Vechiul corp trebuie să intre în reabilitare și modernizare, să beneficieze de lucrări de reabilitare energetică, refacem acoperișul, trebuie să asigurăm circuitele medicale, tot ceea ce este necesar pentru buna funcționare a spitalului, pentru a oferi  servicii optime, la standardele impuse acum de Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate”, a ținut să ne declare primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Elena Dragomir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: